Maioneza perfectă, făcută în casă, preparare pas cu pas: Ține cont de aceste trucuri și nu o să se mai „taie“ niciodată

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Maioneza perfectă, făcută în casă, preparare pas cu pas: Ține cont de aceste trucuri și nu o să se mai „taie“ niciodată
Maioneza perfectă, făcută în casă, preparare pas cu pas: Ține cont de aceste trucuri și nu o să se mai „taie“ niciodată

Maioneza perfectă, făcută în casă. Iată cum să o prepari pas cu pas. Bucatele tale vor fi foarte apreciate dacă respecți acești câțiva pași simpli.

Rețeta clasică de maioneză iese întotdeauna foarte bine. Acesta este cel mai rapid și mai reușit mod de a face maioneză de casă. Baza este aceeași: ouă proaspete și ulei bun de gătit. Acest sos gros, cu o consistență cremoasă, se servește de obicei răcit sau la temperatura camerei ca sos sau condiment.

După ce veți încerca această rețetă, cu siguranță nu veți mai cumpăra maioneză de la magazin. Este unul dintre cele mai populare sosuri pentru asezonarea diferitelor feluri de mâncare. Maioneza făcută în casă este mult mai sănătoasă decât maioneza cumpărată din magazin. Fără coloranți sau conservanți, fără potențiatori de aromă sau stabilizatori.

 

Majoritatea maionezelor din magazine sunt dăunătoare și conțin adesea grăsimi trans, arome și emulgatori artificiali, zahăr și alte ingrediente dăunătoare. Vă sugerăm să faceți maioneză de casă din produse naturale. Apropo, acesta poate fi folosit nu numai pentru sărbătorile de iarnă.

Ingrediente (pentru 200 de grame)

* ulei vegetal - 125-150 ml
* gălbenuș - 1 buc.
* ulei de măsline - 2 linguri.
* oțet de cidru de mere - 1 lingură.
* muștar - 1 linguriță.
* sare, piper după gust.

 

Maioneza perfectă, de casă: Preparare pas cu pas


1. Puneți gălbenușul de ou, muștarul și oțetul într-un bol. Se amestecă bine cu un mixer (sau cu un tel) până la omogenizare.

Truc: În locul oțetului de mere se poate folosi orice alt oțet, dar acest lucru poate afecta gustul final al maionezei.

2. Adăugați 10 picături de ulei vegetal la amestecul de ouă. 

Truc: Uleiul vegetal trebuie să aibă un gust neutru, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, uleiul de rapiță sau uleiul din semințe de struguri. Gustul uleiului va crește pe măsură ce se face emulsia, așa că rezultatul cu ulei de cocos, ulei de măsline sau alt ulei aromat va fi imprevizibil.

3. Cu ajutorul unui tel sau al mixerului, amestecați bine compoziția cu o picătură de ulei.

Truc: Imaginați-vă că luați o scobitoare și împărțiți cu ea o picătură de ulei în două. Așadar, sarcina noastră este de a crea milioane de astfel de picături microscopice cu un tel. Așa se formează o emulsie - picături microscopice dintr-un lichid (uleiul) devin parte dintr-un alt lichid (amestecul de ou și oțet).

4. Când primele 10 picături au fost distribuite, adăugați încă puțin ulei - aproximativ 1 lingură - și continuați să bateți sau să mixați emulsia.

Truc: Puteți folosi o cratiță, un dozator de sos din plastic, un mixer pentru spuma de lapte sau un alt recipient cu gura de scurgere din care puteți turna convenabil uleiul într-un jet foarte subțire.

5. Continuați să adăugați uleiul și să bateți emulsia.

Truc: Faceți pauze periodice între fiecare adaos de ulei și bateți emulsia pentru încă puțin timp. Ar trebui să devină din ce în ce mai groasă. În funcție de rezultatul dorit, poate fi necesar mai mult sau mai puțin ulei.

6. Când maioneza a ajuns la consistența dorită, se adaugă uleiul de măsline pentru aromă, precum și sarea și piperul negru. În total, procesul durează între 7 și 10 minute.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel