Tartă de Crăciun, cu dulceață de căpșuni. O rețetă super ușoară, perfectă pentru o cină festivă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tarta de Crăciun, cu dulceață de căpșuni. O rețetă super ușoară, perfectă pentru o cină festivă
Tarta de Crăciun, cu dulceață de căpșuni. O rețetă super ușoară, perfectă pentru o cină festivă

De Crăciun, totul este colorat cu magie și dulciurile nu fac excepție. Tarta de Crăciun, cu dulceață de căpșuni, pe care o veți servi pe mese la cina festivă va fi pe placul tuturor. Rețeta pe care o prezentă azi este atât de simplă, dar senzațional de bună, încât va deveni desertul perfect de servit la o cină de sărbători.

 

Ingredientele pentru o tartă cu 8 porții:

140 de grame de zahăr,

2 ouă,

270 gr dulceață de căpșuni (sau alt tip de dulceață dar strict roșie),

400 de grame de făină,

1 coaja rasă de lămâie,

140 gr de unt

frișcă sau înghețată pentru decor.

 

Tartă de Crăciun, cu dulceață de căpșuni. O rețetă super ușoară, perfectă pentru o cină festivă. Pașii de urmat

 

Pentru a pregăti tarta de Crăciun trebuie să luați un bol, în care veți pune untul tăiat bucăți și făina. Amestecați cele două ingrediente până veți obține un amestec granulat. Se adaugă apoi zahărul, coaja rasă de lămâie și ouăle. În acest moment nu mai rămâne decât să amestecați bine până veți obține un aluat elastic. Aluatul se lasă la frigider aproximativ 30 de minute învelit în folie alimentară.

Puteți prepara și: Tartă cu cremă de lapte, un desert la superlativ. Rapid, delicios și fără coacere

 

După cele 30 de minute, așezați aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină și îl întindeți cu un sucitor. Foaia de aluat trebuie să aibă o grosime de jumătate de centimetru.

Foaia de aluat se așează într-o tavă, cu diametrul de aproximativ 24 - 26 de centimetri, care a fost unsă în prealabil cu unt. Înțepați aluatul cu o furculiță și turnai deasupra dulceața, pe care o nivelați cu o spatulă.

 

Vedeți și.  Rulada delicioasă, umplută cu crema de alume și frișcă. Un desert rafinat, care trebuie să fie prezent pe masa de Crăciun  

 

Din  excesul de aluat puteți decupa diferite decorațiuni de Crăciun:  frunze de conifere, flori sau brazi. Pe scurt, folosiți-vă imaginația.

Apoi adăugați decorul făcut peste dulceață și coacem tarta în cuptorul static, încălzit în prealabil, timp de 40 de minute, la temperatura de 180 de grade.  Scoatem tarta din cuptor și o lăsăm să se răcească

 Vă sugerăm și:  Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute

Acum tarta poate fi servită pe macă. Puteți așeza lângă feliile de tartă câte puțină frișcă sau câte o cupă de înghețată. Poftă bună!

Pentru a  prezenta tarta într-un mod mai delicios și mai elegant, o puteți servi alături de o linguriță de înghețată de vanilie și un strop de lichior dulce. O prezentare alternativă ar fi să acoperiți tarta cu frișcă, dar nu uitați că, în acest caz, numărul caloriilor va crește. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel