Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute
Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute

Tarta magică cu mere este un desert, care se face rapid și ușor. Când sosesc oaspeți pe neașteptate, adesea nu știm ce să punem pe mese. Dacă totuși ne anunță cu cel puțin jumătate de oră înainte, îi putem uimi cu parfumul îmbătător al unei tarte de mere. În doar cinci minute, pregătim aluatul, cu ajutorul unui blender. Tarta se face din puține ingrediente și poate fi păstrată chiar și două-trei zile la frigider. 

Ingrediente pentru tarta magică cu mere:

1 ou,

180 de grame de zahăr,

300 de grame de făină,

16 grame de praf de copt,

70 de grame de unt,

2 mere,

zahăr pudră pentru decor.

 

 

Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute. Prepararea 

 

Puneți într-un bol oul și zahărul și le mixăm, până amestecul devine ușor și pufos. Adăugați câte puțin unt topit, praful de copt și apoi făina și mixați-le până sunteți siguri că sunt cocoloașe.  Curățați și tăiați merele bucatele și le puneți într-un blender. După ce merele sunt tocate fin, se amestecă cu compoziția inițială.

 

Încercați și: Tartă de post cu lămâie. Un desert super cremos, fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii

 

Acoperiți o tavă cu hârtie de copt, pe care ați uda-o în prealabil, turnați aluatul în ea și nivelați. tarta se coace în cuptorul încins, pe raftul central, la 180 grade, timp de 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a ne asigura că tarta este bine gătită și în interior. Când este gata, așteptați să se răcească, scoteți-o din formă și stropiți-o cu zahăr pudră. Când este încă caldă, tarta este foarte moale, de aceea aveți grijă să nu o rupeți când o scoateți din tava de copt.

 

Vedeți și:  Tartă de mere cu blat de pâine. Un desert spectaculos de post și extrem de gustos. O felie are doar 160 de calorii

Acest desert este foarte delicat, potrivit pentru gustări și mic dejun. Să încercăm și adăugând bucăți de măr întreg în aluat în loc să-l amestecăm, va avea o consistență amestecată.

 

Vă sugerăm și:  Desert dietetic cu mere. Are doar 50 de calorii și poate fi consumat în fiecare zi

 

Pentru a  prezenta tarta într-un mod mai delicios și mai elegant, o puteți servi alături de o linguriță de înghețată de vanilie și un strop de lichior dulce. O prezentare alternativă ar fi să acoperiți tarta cu frișcă, dar nu uitați că, în acest caz, numărul caloriilor va crește. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel