Belgia. Hoții români, care s-au întors să le râdă în nas victimelor după un furt eșuat, primesc 15 luni de închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cei doi români arestați în luna noiembrie a anului trecut după un jaf ratat la o brutărie din Perk, Belgia, au fost condamnați la 15 luni de închisoare și la o amendă de 800 de euro.

Bărbații nu au fost prezenți la pronunțarea sentinței. Mai mult, proprietarul brutăriei a fost uimit de faptul că hoții au venit să râdă de el a doua zi după furtul eșuat, aceștia fiind eliberați după interogatoriu.

Pe 13 noiembrie 2023, soția lui Stijn s-a trezit față în față cu un hoț, care îi scotocea geanta în bucătăria brutăriei. Brutarul a venit în ajutorul soției sale și a reușit să îl alunge pe suspect, precum și pe însoțitoarea acestuia, care stătea de pază. 

"Nu sunt în siguranță în propria mea casă"

 


A fost chemată poliția, după care cuplul a fost arestat și dus la interogatoriu. O zi mai târziu, cei doi suspecți români au reapărut la brutărie. "Au venit să râdă de mine", a declarat victima Stijn Vanderveken la procesul din fața tribunalului corecțional.

"M-am simțit foarte nesigur, iar poliția nu a intervenit, cum este posibil așa ceva?", a reluat el. 

Vezi și: Revoltă în Belgia, după ce doi hoți români, prinși în flagrant, au fost eliberați. Au mers apoi și le-au râs în nas victimelor: „Poate ne împușcă mâine“

Parchetul din Halle-Vilvoorde a cerut 12 luni de închisoare și o amendă de 400 de euro împotriva celor doi hoți, care fuseseră citați în cadrul unei proceduri accelerate. Cu toate acestea, inculpații nu au venit la proces, spre dezamăgirea brutarului Stijn. "Mi-am pierdut încrederea în sistemul juridic", i-a spus el judecătorului.

"Chiar am sentimentul că aici, în Belgia, poți face tot ce vrei. Nu mă simt în siguranță în propria mea casă. Muncesc între 12 și 15 ore pe zi, iar apoi primești asta", a părut el emoționat. "Nu cred că nimic din toate acestea este corect".

12 luni de închisoare cerute împotriva hoților români. Au primit mai mult

 

Cei doi români au fost în cele din urmă condamnați astăzi în absență, dar instanța a impus celor doi o pedeapsă mai aspră decât cea cerută de procuratură, condamnându-i pe ambii inculpați la o pedeapsă efectivă de 15 luni de închisoare și la o amendă de 800 de euro. De asemenea, ei trebuie să-i plătească lui Stijn Vanderveken daune de 1.500 de euro.

"Prima mea reacție este că, până la urmă, s-a făcut un pic de dreptate", spune brutarul Stijn. "Dacă hoții vor fi prinși din nou, pentru că încă trebuie să fie, vor primi în sfârșit o pedeapsă. Dar, pentru că se află în țara noastră în mod ilegal, eram destul de siguri că nu vor fi prezenți la proces. Totuși, ei încă mai pot face apel la verdict. Și asta încă mă deranjează. Ceea ce mă încântă sunt numeroasele reacții pe care le primesc de la clienți. Ei spun: "Stijn, te-ai descurcat bine", iar eu deduc de aici că mulți oameni nu sunt de acord nici cu modul în care funcționează justiția. Dacă mi se face o nedreptate, să știe toată lumea", spune brutarul Stijn Vanderveken.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel