Cum se gătește corect friptura de porc pentru a rămâne fragedă la interior, dar crocantă la exterior. Secretul marilor bucătari

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cum se gătește corect friptura de porc pentru a rămâne fragedă la interior, dar crocantă la exterior
Cum se gătește corect friptura de porc pentru a rămâne fragedă la interior, dar crocantă la exterior

Când vine vorba de masa de Crăciun, este greu să reziști unei fripturi de porc fragedă cu crăpături crocante perfecte. 

Friptura de porc este ușor de preparat și are un gust prea bun pentru a fi consumată doar de Crăciun sau la ocazii speciale. Cu puțin know-how, tu și familia ta vă puteți bucura de carne suculentă, fragedă, cu o crustă crocantă. Acest ghid îți va arăta tot ce trebuie să știi despre arta de a coace carnea de porc.

Dacă respectați pașii de mai jos veți obține o friptură de porc fragedă la interior, dar crocantă la exterior. Află și tu secretul marilor bucătari. 

Cum se gătește corect friptura de porc

 

Pasul 1

Uscați carnea cu un prosop de hârtie. Cu un cuțit mic și ascuțit, crestați ușor carnea la intervale de 1 cm, fără să tăiați foarte adânc. Puneți carnea crestată în frigider timp de o oră sau chiar peste noapte. Acest lucru ajută la uscarea crustei și îmbunătățește procesul de crăpare.

Pasul 2

Ungeți friptura cu 1 lingură de ulei și un praf de sare după gust. Asigurați-vă că uleiul și sarea au ajuns în crestăturile de pe carne.

Pasul 3

Așezați friptura pe grătarul de sârmă în interiorul cuptorului și puneți o tavă de copt dedesubt. Gătiți-o friptura la 240°C până la 50 de minute.  

Pasul 4

Treceți cuptorul la 180°C și gătiți timp de 30-35 de minute pe kg, în funcție de cât de bine vă place friptura gătită.

Pasul 5

După ce este gătită, lăsați friptura să se odihnească timp de 10 minute înainte de a o felia.

Notă: pentru a obține o friptură de porc fragedă la interior, dar crocantă la exterior, obținerea unei temperaturi corecte a cuptorului este esențială. Recomandăm utilizarea unui termometru pentru cuptor pentru a verifica dacă temperatura indicată în cuptor este corectă.

De ce instrumente aveți nevoie atunci când gătiți friptură de porc: un cuțit ascuțit pentru crestare, prosoape de hârtie pentru a usca orice umezeală, sare pentru frecarea cărnii, ață albă de bucătărie necerată pentru a lega friptura de porc, o tavă, folie de aluminiu pentru a acoperi carnea de porc atunci când se odihnește, o furculiță și un cuțit pentru tăiat carnea de porc gătită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel