Nu mai arunca coaja de portocală. Fă-ți propriul detergent în casă. Simplu, ieftin și eficient!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu mai arunca coaja de portocală. Fă-ți propriul detergent în casă. Simplu, ieftin și eficient!
Nu mai arunca coaja de portocală. Fă-ți propriul detergent în casă. Simplu, ieftin și eficient!

Cu toții ne dorim o casă curată, dar nu cu prețul afectării mediului. Și multe dintre produsele de curățare pe care le folosim zilnic contribuie la poluarea atmosferei la nivel global. Trebuie să facem ceva în privința asta, să începem prin a face detergent ecologic.

Potrivit unui studiu al Universității din Colorado (CU) din Boulder, cu activitățile noastre zilnice și cu produsele pe care le folosim pentru spălat și gătit, afectam mediul mai mult decât mașinile și camioanele și asta spune multe.

Citește și Cele mai bune trucuri pentru ca aluatul de cozonac să crească și să fie pufos. Greșelile pe care gospodinele trebuie să le evite cu orice preț!

Întrucât casele sunt o sursă majoră de poluare, este aproape o obligație să ne punem la treabă și să reducem impactul asupra mediului. Putem începe cu un detergent de casă și ecologic.

 

Cum se face detergent ecologic din coajă de portocală? 

 

Am vorbit deja despre modul în care detergentul și alte produse pe care le folosim zilnic acasă poluează mediul înconjurător, dar pot provoca și reacții alergice ale pielii. Așa că, cu un detergent ecologic reușim să avem grijă de corpul nostru și de casa noastră prin cea mai grozavă metodă.

Vezi și Trucul cu ceapă pentru a-ți face geamurile să scârțâie de curățenie. Metoda rapidă pe care o folosea bunica înainte de Sărbători

De ce ai nevoie:

Un recipient cu capac

Coji de portocală

Apă

Pas cu pas:

Trebuie doar să puneți cojile de portocală, lămâie sau alte citrice în apă și să le lăsați la fermentat aproximativ o lună și fără a umple recipientul, deoarece acest proces va produce gaz. Deschideți recipientul o dată la două zile pentru a elibera excesul.

Acum strecoară cojile de portocală sau orice alte citrice pe care le pui în apă. Cu ce ​​a mai ramas poti face detergent acasă. Iar ceea ce urmează este să pui detergentul în borcane cu capac.

Încearcă și Amestecul puternic cu bicarbonat pentru a vă face aragazul ca nou. Fă-ți propriul degresant cu ingrediente pe care le ai deja în casă

Îl poți folosi pentru spălare și degresare. Așa că îl puteți depozita într-o sticlă cu pulverizator și îl puteți pulveriza pe tigăi și farfurii după cinele de Crăciun și de Revelion. Va fi cel mai bun aliat al tău în bucătărie!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel