Spală blugii pe dos și adaugă oțet. Cele mai bune trucuri ca să-i păstrezi ca noi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spală blugii pe dos și adaugă oțet. Cele mai bune trucuri ca să-i păstrezi ca noi
Spală blugii pe dos și adaugă oțet. Cele mai bune trucuri ca să-i păstrezi ca noi

Se zvonește că mulți preferă să nu-și spele blugii, astfel încât să păstreze același aspect mulți ani, dar realitatea este că, deoarece sunt articole de îmbrăcăminte cu uzură constantă, trebuie să îi speli frecvent, altfel ar putea acumula bacterii care odată cu trecerea timpului vor provoca un miros urât.

Blugii sau pantalonii din denim au fost proiectați inițial ca îmbrăcăminte de lucru pentru cowboy și mineri în urmă cu aproape 150 de ani. Astăzi, blugii sunt o piesă vestimentară de bază în garderoba oricui și au devenit un element de bază care poate fi folosit atât pentru a merge la birou, cât și pentru a sta în casă.

Citește și Bagă o ceapă în mașina de spălat. Trucul genial la care nu te-ai gândit vreodată

Este foarte posibil ca în dulap să ai niște blugi pe care îi consideri favoriți și să îți dorești să reziste cât mai mult, de aceea aici îți oferim câteva recomandări pentru a-ți spăla pantalonii din denim fără să se deterioreze.

 

Cum se spală blugii pentru ca materialul și culoarea să reziste

 

Spală-i, dar nu foarte des! Încercați să îi purtați de mai multe ori înainte de a-i spăla, astfel încât centrifugarea mașinii de spălat să nu deterioreze culoarea sau chiar materialul.

Dacă nu arată murdari sau nu au un miros urât după utilizare, îi puteți agăța de un cârlig pentru a-i aerisi. Un truc foarte eficient este să îi atârnați în baie în timp ce faceți duș, astfel încât aburul să-și facă magia și să reînvie puțin mirosul balsamului și, de altfel, să fie impregnați cu aroma șamponului tău.

Vezi și De ce să pui un borcan cu sare în dulapul cu haine. Cele mai populare trucuri cu sare

Verificați ciclul de spălare! Când doriți să vă spălați blugii, încercați să-i înmuiați înainte de a-i pune în mașina de spălat și verificați dacă ciclul de spălare este programat pentru haine delicate! Acest lucru vă va asigura că blugii tăi vor ieși curați, fără a deteriora materialul.

În prezent există unele mașini de spălat care încorporează tehnologii de spălare cu abur care, spre deosebire de spălarea cu apă fierbinte, economisesc până la 40 de litri de apă.

Spălați-i manual! Pentru ca această sarcină să nu vă lase cu brațe pline de febră musculară, vă recomandăm să îi scufundați într-o cadă sau o găleată cu apă și să îi lăsați să se odihnească între 20 și 30 de minute. În mod ideal, ar trebui să folosiți apă rece sau la temperatura camerei, deoarece apa fierbinte este una dintre principala vinovată care face ca blugii să se strângă și să înceapă să-și piardă culoarea. Încercați să utilizați detergent lichid sau diluați-l în apă mai întâi pentru a evita reziduurile de săpun. Nu uitați să le clătiți bine, deoarece atunci când le puneți la uscat pentru ca săpunul să nu lase pete pe țesătură.

Încearcă și Puneți într-un lighean apă și usturoi tocat, iar apoi înmuiați picioarele câteva minute. Face minuni! Cele mai populare trucuri cu usturoi

Spălați-i pe dos! Cel mai bun mod de a preveni decolorarea este să vă spălați blugii pe dos.

Adăugați oțet! Dacă adăugați un strop de oțet puteți păstra culorile intacte pe țesături. Este un balsam natural care nu va deteriora pantalonii. Cel mai bun lucru este că mirosul de oțet dispare când se usucă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel