De ce să pui un borcan cu sare în dulapul cu haine. Cele mai populare trucuri cu sare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
De ce să pui un borcan cu sare în dulapul cu haine. Cele mai populare trucuri cu sare
De ce să pui un borcan cu sare în dulapul cu haine. Cele mai populare trucuri cu sare

Când curățăm locuința căutăm să avem cele mai bune rezultate cu cele mai bune produse. Totuși, uneori putem avea toată puterea și eficiența în produsele pe care le avem în bucătărie. Acesta este și în cazul unui produs nelipsit din casă: sarea! Poți face minuni cu ea care nu au nicio legătură cu mâncarea.

StiriDiaspora.ro îți oferă astăzi cele mai bune trucuri de curățare cu sare care degresează, absorb umezeala și îndepărtează calcarul.

Folosind sare pentru a ne curăța casa, nu doar evităm substanțele chimice care pot dăuna sănătății, dar este și un remediu foarte ecologic pentru principalele probleme de curățare din casă.

Citește și Produsul din bucătăria ta care este la fel de folositor ca bicarbonatul de sodiu. Trucuri fabuloase pe care trebuie să le încerci

Dacă nu știi cum să-ți cureți covoarele, baia sau aragazul fără să sufere buzunarul, acestea sunt cele mai bune trucuri pentru tine.

 

Curățați fierul de călcat cu sare

 

Odată cu trecerea timpului și a utilizării, fierul de călcat se murdărește și se umple cu arsuri negre care pot lăsa pete permanente pe haine. Dar nu trebuie să schimbi aparatul, ai nevoie doar de o cârpă și sare.

Pas cu pas:

Puneți cârpa pe talpa fierului de călcat acoperind întreaga suprafață. Întindeți sarea pe cârpă. Încălziți fierul de călcat, iar când este fierbinte, frecați-l pe sarea care este pe cârpă prin apăsare.

 

Vase din sticlă sclipitoare cu sare

 

După un timp, din cauza apei și a detergentului, vasele tale din sticlă precum pahare, vaze sau farfurii, se pot umple cu pete care arată foarte neplăcut, dând un aspect de vechi și neglijat. Pentru a le îndepărta nu trebuie decât să ai sare, bicarbonat de sodiu și apă fierbinte.

Vezi și Truc moștenit de la bunici cu foi de dafin și bicarbonat. Rezultat magic pentru hainele tale!

Pas cu pas:

Faceți un amestec dintr-o lingură de sare, două linguri de bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Lasă amestecul în orice vas vrei ca să cureți să se înmoaie. Se lasă să stea 30 de minute. Se spală cu apă și puțin săpun de vase. Poți încerca și un amestec de sare, apă și oțet alb în părți egale, să îl aplici pe ceea ce urmează să cureți și să îl lași o zi întreagă să se odihnească. 

 

Curățați cuptorul cu sare

 

Dacă doriți să îndepărtați acele pete urâte de mâncare arsă din cuptor, aveți nevoie doar de sare, apă și oțet alb.

Pas cu pas:

Se face un amestec de ½ litru de apă caldă cu 250 de grame de sare. Cu o cârpă se întinde acest amestec pe pereții cuptorului. Lăsați să acționeze de la 20 până la 30 de ore. Curățați și faceți un alt amestec din ½ litru de oțet alb, 250 de grame de sare. Se toarnă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați prin cuptor pentru a elimina mirosurile neplăcute. Se lasă să acționeze câteva minute și se curăță.

 

Curățați covorul cu sare

 

Dacă doriți să îndepărtați petele și mirosurile neplăcute de pe covoare, aveți nevoie doar de vin alb și sare.

Pas cu pas:

Frecați petele cu vin alb. Se presară cu sare și se lasă 10 minute. După acest timp se aspiră sarea.

 

Spuneți adio umidității cu sare

 

Elimină mirosurile neplăcute și petele cauzate de umiditatea din dulapul tău sau din orice alt spațiu cu această soluție simplă!

Umple unul sau mai multe borcane cu sare. Faceți câteva găuri în capac. Pune-l în dulap sau lasă-l acolo unde vrei să elimini umezeala. Pe lângă sare, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial la alegere.

 

Degresant cu sare

 

Lăsați aragazul, oalele și tigăile ca noi cu această metodă simplă!

Încearcă și Amestecul puternic cu bicarbonat pentru a vă face aragazul ca nou. Fă-ți propriul degresant cu ingrediente pe care le ai deja în casă

Pentru a curăța o tigaie sau o oală, puneți apă cu sare înăuntru. Pune apa la încălzit. Când apa este deja foarte fierbinte, se ia de pe foc. Lăsați puțin să se răcească și spălați cu grijă așa cum procedați de obicei. De asemenea, puteți pune o mână de sare grunjoasă pe suprafața de curățat. Încălziți suprafața și frecați până când arsura este îndepărtată.

 

Curățați dușul cu sare

 

Podeaua dușului sau a căzii, în ciuda a ceea ce ați putea crede din cantitatea de apă și săpun pe care o primește, este un cuib de murdărie și bacterii, dar îndepărtarea petelor este foarte simplă.

Ar trebui să amestecați doar două linguri de sare cu oțet de mere. Așezați amestecul pe suprafața de curățat. Așteaptă câteva minute și frecați până când petele dispar.

Citește și Zdrobește cinci pastile de aspirină, amestecă-le cu miere și apă caldă. Tenul va întineri cu această mască chiar și cu zece ani

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel