Produsul din bucătăria ta care este la fel de folositor ca bicarbonatul de sodiu. Trucuri fabuloase pe care trebuie să le încerci

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Produsul din bucătăria ta care este la fel de folositor ca bicarbonatul de sodiu. Trucuri fabuloase pe care trebuie să le încerci
Produsul din bucătăria ta care este la fel de folositor ca bicarbonatul de sodiu. Trucuri fabuloase pe care trebuie să le încerci

Amidonul de porumb este un produs pe care îl găsim în aproape orice bucătărie pentru a face rețete delicioase. Cu toate acestea, nu este singura modalitate în care îl puteți folosi. StiriDiaspora.ro vă oferă câteva idei fabuloase unde să îl mai utilizați, fiind la fel de folositor ca bicarbonatul de sodiu.

Îndepărtați petele de pe covorul și scaunul preferat

Când mâncarea grasă, dar delicioasă, vă pătează canapeaua, faceți o pastă cu 1/4 de cană de lapte și patru linguri de amidon de porumb. Puneți amestecul pe pată și lasă-l să acționeze peste noapte. A doua zi veți observa că această pastă s-a solidificat. Îndepărtați-o și aspirați normal. Faceți același lucru cu petele de cerneală. Este miraculos!

Elimină mirosul urât al încălțămintei tale

Amidonul de porumb este ca pudra clasică de talc de casă. Nu numai datorită texturii sale, ci și pentru că absoarbe ciupercile și bacteriile care provoacă mirosul neplăcut.

2. -imagine fara descriere- (produsul-din-bucataria-ta-care-este-la-fel-de-folositor-ca-bicarbonatul-de-sodiu--trucuri-fabuloase-pe-care-trebuie-sa-le-incerci-1.jpg)

Trebuie doar să pui puțin amidon de porumb în pantofi noaptea și a doua zi să îl scoți (o poți face cu un aspirator).

Citește și Cum să eliminați cu bicarbonat zgârieturile de pe aragazul din oțel inoxidabil. Trucul ieftin și la îndemâna oricărei gospodine

Cel mai bun produs de curățat sticla

Nu cheltuiți averi pe produse de curățat sticla.

Amestecă o cană de oțet cu o cană de apă, stoarce jumătate de lămâie și două linguri de amidon de porumb. Asigurați-vă că totul este bine amestecat și voila! Cu ajutorul unui spray sau a unei cârpe umede, curățați-vă ochelarii, oglinzile sau geamurile.

Călcat ușor cu amidon de porumb

Dacă ești unul dintre cei cărora le place să calce sau, dimpotrivă, se ferește de această corvoadă pe cât posibil, acest truc este pentru tine!

3. -imagine fara descriere- (produsul-din-bucataria-ta-care-este-la-fel-de-folositor-ca-bicarbonatul-de-sodiu--trucuri-fabuloase-pe-care-trebuie-sa-le-incerci-2.jpg)

Faceți propriul spray de amidon amestecând o linguriță de amidon de porumb cu jumătate de litru de apă. Pulverizează pe hainele tale greu de călcat și Voilà! Spune la revedere urmelor de șifonare!

 

Trucuri cu amidon de porumb

 

Lustruiește argintăria

Amidonul de porumb este ideal pentru lustruirea obiectelor din argint. Faceți o pastă cu 1/4 cană de apă și patru linguri de amidon de porumb. Cu acest amestec frecați obiectele din argint și lăsați-le să se usuce. Imediat după aceea îndepărtați cu o cârpă umedă. Strălucirea lor te va uimi.

Lustruiți-vă mobila

Nu numai argintăria poate străluci în casa ta, ci și mobila ta! Trebuie doar să amesteci o lingură de amidon de porumb într-o cană cu apă, să umezești o cârpă și să ștergi mobila. Așteaptă câteva minute și apoi șterge cu o cârpă uscată cu mișcări învăluitoare, în stilul „lustruit și ceară” al lui Mr. Miyagi.

4. -imagine fara descriere- (produsul-din-bucataria-ta-care-este-la-fel-de-folositor-ca-bicarbonatul-de-sodiu--trucuri-fabuloase-pe-care-trebuie-sa-le-incerci-4.jpg)

Îndepărtați mucegaiul din cărți

Umiditatea din cărți este tipică, practic face parte din mirosul lor natural, dar asta nu este o scuză pentru ca ele să sufere de mucegai.

Îndepărtați-l cu ușurință stropind peste ele amidon de porumb. Amidonul de porumb va absorbi mirosul urât și umiditatea din ele.

Vezi și Pune bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle. Trucul genial pe care trebuie să-l pui în practică!

Mască pentru îngrijirea tenului gras

Faceți o pastă amestecând două linguri de amidon de porumb într-un castron cu jumătate de pahar de apă caldă și crema hidratantă preferată. Aplicați amestecul pe față timp de 15 până la 20 de minute și apoi clătiți cu multă apă. Puteți face acest lucru de două sau de trei ori pe săptămână.

5. -imagine fara descriere- (produsul-din-bucataria-ta-care-este-la-fel-de-folositor-ca-bicarbonatul-de-sodiu--trucuri-fabuloase-pe-care-trebuie-sa-le-incerci-3.jpg)

Vei observa ca pielea ta va deveni mai fină. Acest preparat va lupta împotriva acneei și coșurilor.

Slăbiți nodurile

Dacă te trezești cu acele noduri dificile de dezlegat (caz tipic al șireturilor pantofilor), presară pe el puțin amidon de porumb și vei vedea cum reușești să îl desfaci mai târziu fără dificultate.

Încearcă și Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel