Pune bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle. Trucul genial pe care trebuie să-l pui în practică!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pune bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle. Trucul genial pe care trebuie să-l pui în practică!
Pune bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle. Trucul genial pe care trebuie să-l pui în practică!

Uneori prepararea mâncărurilor devine dificilă: uleiul fierbe și stropește, laptele se varsă, nu poți îndepărta din tigaie urmele de mâncare arsă, iar în plus ai lacrimi de la tocat ceapa.

Noi cei de la StiriDiaspora.ro am adunat pentru tine câteva sfaturi practice pe care probabil nu le știi despre gătit.

Curățați ouăle fierte într-un mod extraordinar de simplu. Pentru a face asta, trebuie să adăugați bicarbonat de sodiu sau oțet atunci când le fierbeți. Ambele elemente pătrund în coajă și o fac să se desprindă mai ușor de albuș.

2. Pune bicar... (pune-bicarbonat-de-sodiu-cand-fierbi-ouale--trucul-genial-pe-care-trebuie-sa-l-pui-in-practica-2.jpg)

Scoateți ușor semințele din legume. Pentru a îndepărta cu ușurință semințele din dovlecei folosiți o linguriță specială pentru înghețată. Marginea sa ascuțită va smulge rapid semințele. 

Vezi și Cum să îndepărtezi mătreața cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care neapărat trebuie să-l știi!

Îndepărtați cu ușurință excesul de grăsime dintr-o mâncare gata preparată. Dacă un preparat finit s-a dovedit a fi prea gras, puteți îndepărta cu ușurință excesul de ulei cu câteva cuburi de gheață și prosoape de hârtie. Înfășurați cuburile de gheață în șervețele și treceți-le pe suprafața farfurii. Gheața atrage grăsimea ca un magnet și va îngheța pe șervețel.

3. Pune bicar... (pune-bicarbonat-de-sodiu-cand-fierbi-ouale--trucul-genial-pe-care-trebuie-sa-l-pui-in-practica-3.jpg)

Manipulați folia de plastic ca un adevărat bucătar. Folia de plastic se întinde și se rupe frecvent? Păstrați-o în frigider, așa cum o fac toți bucătarii din lume. Folia rece este ușor de manevrat, se lipește mai puțin de mâini și nu provoacă iritații.

Curățați citricele cu ușurință. Pune fructele (portocale, lămâie sau mandarină) la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde, după aceea poți face acest proces de curățare mai repede.

4. Pune bicar... (pune-bicarbonat-de-sodiu-cand-fierbi-ouale--trucul-genial-pe-care-trebuie-sa-l-pui-in-practica-4.jpg)

Citește și Ingredientul din bucătăria ta care va lăsa hainele tale albe să arate ca noi!

Stoarceți mai mult suc din citrice. Pentru a obține cât mai mult suc din citrice, mai întâi răciți-le și apoi puneți-le la microunde timp de 15-20 de secunde. Apoi stoarce-le și vei observa cum le iese tot sucul.

Răzuiți brânza moale fără a rămâne pe răzătoare. Înainte de a rade brânza se lasă la congelator 30 de minute și nu se va mai lipi de răzătoare.

5. Pune bicar... (pune-bicarbonat-de-sodiu-cand-fierbi-ouale--trucul-genial-pe-care-trebuie-sa-l-pui-in-practica-5.jpg)

Fără lacrimi când toci ceapa. Înainte de a tăia ceapa, lăsați-o la congelator timp de 30 de minute. Deși această metodă este bună doar dacă urmează să o prăjiți sau să o gătiți mai târziu. Nu este indicat să o folosești atunci când pregătești salate.

Încearcă și Cum să faci un odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu. Trucul foarte ieftin prin care să ai o casă care miroase mereu a prospețime

Îndepărtați aroma neplăcută de pe mâini după gătit. Pentru a vă scăpa de mirosul excesiv de ceapă sau usturoi, folosiți lămâie și bicarbonat de sodiu. Frecați-l pe mâini și apoi spălați-le cu multă apă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel