Cum să îndepărtezi mătreața cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care neapărat trebuie să-l știi!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cum să îndepărtezi mătreața cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care neapărat trebuie să-l știi!
Cum să îndepărtezi mătreața cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care neapărat trebuie să-l știi!

Mătreața este rezultatul decojirii excesive a scalpului și poate avea origini diferite. Este o problemă foarte frecventă a părului care, în majoritatea cazurilor, nu este gravă. Chiar și așa, este foarte enervant pentru cei care suferă de ea, provocând situații incomode când prezența acelor „solzi” albicioși pe umeri este evidentă.

Din fericire, există diferite remedii făcute în casă pentru mătreață și mâncărime care sunt eficiente în eliminarea acesteia, calmând scalpul și fără a deteriora fibrele părului. Mulți oameni folosesc bicarbonat de sodiu pentru mătreață și pentru căderea părului. În acest articol StiriDiaspora.ro vă spunem cum să eliminați mătreața cu bicarbonat de sodiu. Vei vedea că vei găsi o soluție eficientă în mai puțin timp decât crezi!

Citește și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

 

Este bicarbonatul de sodiu bun pentru mătreață?

 

Înainte de a ști cum să îndepărtăm mătreața cu bicarbonat de sodiu, trebuie să subliniem importanța cunoașterii originii mătreții dacă aceasta apare persistent. Există mai multe cauze care pot determina apariția acesteia, de la folosirea unor substanțe chimice nepotrivite până la probleme de alimentație sau afecțiuni ale pielii (dermatită). Prin urmare, atunci când mătreața devine o problemă serioasă, provocând disconfort și situații de stimă de sine scăzută, este important să consultați un dermatolog.

În multe cazuri, mătreața apare doar în anumite momente. Uneori apare pur și simplu din cauza proliferării microorganismelor pe scalp (bacterii) sau din cauza unei descuamări anormale care produce exces de celule moarte. În aceste cazuri, există multe beneficii ale folosirii bicarbonatului de sodiu pentru părul tău.

Printre beneficiile bicarbonatului pentru păr se numără și puterea sa de a elimina mătreața, respectând totodată frumusețea naturală a părului bine îngrijit. În primul rând, bicarbonatul este un antiacid natural care poate ajuta la echilibrarea pH-ului pielii scalpului. În plus, are proprietăți fungicide, așa că dacă originea mătreții de care suferiți este prezența ciupercilor sau bacteriilor, aceasta va fi de maximă eficacitate. În cele din urmă, aplicarea bicarbonatului pe cap cu un masaj ușor va acționa ca un exfoliant, ajutând la eliminarea mătreții și purificând părul în ansamblu.

 

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu pentru mătreață

 

Deși este ușor să găsești șampon cu bicarbonat de sodiu pentru a combate mătreața, dacă preferi, poți să-ți faci propriul remediu cu bicarbonat de sodiu pentru mătreață și căderea părului. Este foarte ușor și îl poți folosi de 1 sau 2 ori pe săptămână pentru a combate problema enervantă și inestetică. Urmați acești pași:

Turnați 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un recipient și adăugați treptat apă până obțineți o pastă cu o textură consistentă, dar pe care o puteți aplica și întinde fără dificultate.

Când aveți amestecul gata, umeziți-vă părul. Pieptănați părul și separați firele, astfel încât să puteți aplica mai ușor masca cu bicarbonat de sodiu direct pe scalp.

Încearcă și Cum să faci un odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu. Trucul foarte ieftin prin care să ai o casă care miroase mereu a prospețime

Cu vârfurile degetelor, efectuează un masaj blând care favorizează exfolierea pielii moarte și reactivează microcirculația zonei.

Lăsați pasta de bicarbonat de sodiu să acționeze aproximativ 15 minute.

După acest timp, umeziți-vă părul din nou doar cu puțină apă și masați din nou, lăsând apa și bicarbonatul să atingă tot părul (nu doar scalpul).

La final, clătiți cu multă apă pentru a îndepărta orice reziduu și pentru a preveni aderarea celulelor moarte de păr.

 

Remedii la domiciliu pentru mătreață

 

Ai șampoane cu ingrediente active specifice pentru fiecare nevoie de păr, dar dacă te întrebi cum să elimini mătreața cu remedii casnice, vei găsi un bun aliat în bicarbonatul de sodiu. Un truc foarte simplu este să adaugi o lingură sau două de bicarbonat într-un șampon cu pH neutru, să agiți bine și să îl folosești așa cum o faci de obicei.

În plus, acest antiacid, comun în majoritatea caselor, poate fi combinat cu alte ingrediente pentru a-și spori acțiunea sau pentru a te ajuta cu alte probleme ale părului. 

Oțet și bicarbonat de sodiu pentru mătreață

Oțetul este, de asemenea, un fungicid puternic, ceea ce îl face unul dintre cele mai puternice remedii de casă. Adăugând câteva picături de oțet în amestecul de apă și bicarbonat, vei vedea că, după spălare, părul tău își recapătă un plus de strălucire.

Lămâie și bicarbonat de sodiu pentru mătreață

Pregătiți amestecul de bicarbonat și apă așa cum am indicat, dar adăugați sucul de la o jumătate de lămâie. În acest fel, nu numai că vei elimina mătreața, dar vei ține la distanță excesul de momeală de pe scalp, care, uneori, este legat de prezența mătreții. Dacă, pe lângă mătreață, părul tău are tendința de a se îngrășa ușor, încearcă acest remediu. 

Vezi și Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!

Aloe vera și bicarbonat de sodiu pentru mătreață

Aloe vera și bicarbonatul este o combinație ideală pentru combaterea mătreții, reușind să calmeze mâncărimile scalpului. În plus, dacă, din cauza acelei mâncărimi, aveți mâncărimi sau mici răni pe cap, aloe vera va realiza o curățare profundă și va favoriza vindecarea.

În fine, dacă ești în căutare a mai multor remedii casnice pentru combaterea mătreții, o opțiune interesantă este să folosești anumite uleiuri esențiale. De exemplu, uleiul de arbore de ceai pentru mătreață este foarte eficient. Folosește-l diluat în alte uleiuri de bază, cum ar fi măsline sau migdale, și aplică o dată pe săptămână pe păr și scalp. Se lasă să acționeze câteva minute și se clătește. Vei vedea că mătreața dispare sau se diminuează în câteva săptămâni.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel