Cum să faci un odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu. Trucul foarte ieftin prin care să ai o casă care miroase mereu a prospețime

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cum să faci un odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu. Trucul foarte ieftin prin care să ai o casă care miroase mereu a prospețime
Cum să faci un odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu. Trucul foarte ieftin prin care să ai o casă care miroase mereu a prospețime

Există multe aplicații pe care bicarbonatul de sodiu le are în curățarea și dezinfecția locuinței, dar poate nu știai că este și un ingredient excelent pentru a face odorizante de casă eficiente și foarte ieftine. 

Este capacitatea sa de absorbție care face din bicarbonat elementul de bază perfect pentru a-ți realiza propriul odorizant, ideal atât pentru spații mici precum dulapuri sau sertare, cât și pentru spații mai deschise precum o cameră.

Citește și Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată

Daca vrei ca încaperile din casa ta să aibă aroma ta preferată, fii atent la pașii pe care îi sugerăm în următorul articol StiriDiaspora.ro, întrucât îți explicăm pas cu pas cum să faci un odorizant de casă cu bicarbonat de sodiu. Ia-ți notițe!

 

Cum să faci un odorizant de casă cu bicarbonat de sodiu - Pași de urmat

 

Luați un borcan de sticlă pe care îl aveți acasă și spălați-l bine, astfel încât să nu rămână resturi din conținutul său original. Un borcan de dulceață sau unul care conține legume conservate (mazare, fasole verde etc.) poate merge foarte bine. Odată curat, uscați-l complet.

Vezi și Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!

Turnați trei linguri mari, pline de bicarbonat de sodiu în borcan (aproximativ 70-90 de grame). Aceasta este o cantitate aproximativă, deoarece va depinde întotdeauna de dimensiunea borcanului ales. Pentru a vă face o idee, bicarbonatul de sodiu ar trebui să ocupe 1/3 din capacitatea totală a recipientului pe care îl utilizați pentru a realiza acest odorizant durabil de casă.

Odată introdus bicarbonatul, adăugați 10-12 picături din uleiul esențial care vă place cel mai mult. Ca sugestie, levănțica este excelentă pentru a vă pune odorizantul într-un dulap sau pe un raft din camera de zi. Uleiul esențial de citrice precum lămâia sau cel al plantelor aromatice precum busuiocul, de exemplu, lasă o aromă plăcută în bucătărie, în timp ce, dacă preferați un odorizant pentru baie, cel de rozmarin sau eucalipt sunt perfecte pentru a neutraliza mirosul provocat de țevi. 

Bicarbonatul va absorbi mirosurile neplăcute, iar uleiurile își vor elibera treptat parfumul plăcut. Desigur, rețineți că numărul de picături de ulei esențial poate fi mărit sau redus în funcție de dorința unei arome mai mult sau mai puțin intensă.

Cu cele două ingrediente în borcan, amestecați bine cu o lingură câteva minute pentru ca bicarbonatul să se dilueze, să se înmoaie bine și să absoarbă uleiul esențial pe care l-ați ales. Cu acest mic truc, parfumul uleiului ales va fi eliberat timp de câteva săptămâni.

Încearcă și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

Pentru a termina, va trebui să închideți recipientul pentru ca aroma să iasă treptat. Cea mai bună opțiune este să plasați o bucată de pânză care nu este foarte densă, ca un sac (rafie, tifon) care eliberează treptat aroma. Așezați pânza pe deschiderea borcanului și fixați-o cu ajutorul unei ațe sau a unui elastic.

Un truc pentru a crește eficacitatea și intensitatea odorizantului tău este să încorporezi câteva ierburi sau plante aromatice în amestec. Lavandă, frunze de mentă sau busuioc, petale de trandafir... toate aceste opțiuni dau rezultate excelente. Cu borcanul deja închis, agitați foarte atent amestecul interior pentru a nu se scurge din recipient. În cele din urmă, nu va trebui decât să așezați odorizantul de acasă acolo unde considerați cel mai necesar.

Dacă odorizantul dvs. va fi într-un loc deschis din casă, puteți pune amestecul într-o sticlă mai frumoasă din punct de vedere estetic. Puneți niște bețișoare tipice de odorizant în el și lăsați-l să-și răspândească mirosul peste tot. 

Sfat: Vrei să faci și mai ușor un odorizant de casă cu bicarbonat de sodiu? Înlocuiți uleiurile esențiale cu câteva picături de balsam de rufe și pregătiți-l așa cum am precizat mai sus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel