Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată
Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată

Curățarea ferestrelor este un lucru pe care tindem să-l facem rar pentru că este o sarcină destul de obositoare, deoarece este o parte a casei care se murdărește foarte des datorită expunerii sale la poluarea exterioară. În special toamna! Obțineți geamuri impecabile urmând aceste sfaturi și economisiți bani pe produse!

Pentru a economisi ore de curățenie și zeci de lei din buzunar, vă prezentăm câteva mici trucuri cu ingrediente secrete care vă vor ușura viața atunci când vine vorba de curățarea ferestrelor din casa dumneavoastră și de a obține geamuri curate, luminoase și impecabile.

Pentru o formulă de curățare eficientă, amestecați o parte de oțet alb cu trei părți de apă fierbinte și amestecați bine. Pentru a nu mirosi prea tare a oțet, puteți adăuga câteva picături de lămâie sau lime.

Citește și Poțiunea „secretă” pentru o curățare rapidă și ieftină. Ai nevoie de doar două ingrediente pentru amestec

Un alt agent de curățare eficient se obține amestecând 2 căni de apă, 3 linguri de oțet alb și o jumătate de linguriță de detergent lichid. Introduceți aceste amestecuri într-un spray și puteți curăța ferestrele fără costuri.

Filtru de cafea

Nu cumpărați cârpe la fiecare curățare a geamurilor. Folosiți filtrele de cafea pentru a curăța ferestrele și pentru a evita zgârieturile și petele.

Zi înnorată

Alegeți întotdeauna o zi înnorată pentru a curăța ferestrele. O zi foarte însorită poate provoca evaporarea prematură a soluției și poate lăsa urme foarte inestetice.

Hârtie de ziar

O altă modalitate de a curăța geamurile fără a le zgâria este să folosești hârtie de ziar veche, niciodată nouă, deoarece cerneala poate păta. Hârtia de ziar este un truc miraculos, deoarece cu ea veți putea freca fără teama de a zgâria geamurile. În plus, ziarul va lăsa un mic strat invizibil care va face ferestrele mai rezistente la murdărie.

Vezi și Amestecă 10 linguri de bicarbonat de sodiu cu 4 de apă și 3 de oțet. Trucul genial care te va scăpa de murdăria severă

Curățați de sus în jos

Pentru ferestrele extrem de murdare, cel mai bine este să folosiți un burete și să ștergeți de sus în jos. O cârpă din microfibră va ajuta la lustruirea sticlei atunci când este uscată, având grijă să nu lase scame care se pot lipi de sticlă.

Afară și interior

Un alt mic truc este curățarea geamului interior, în interiorul casei, cu mișcări orizontale, iar geamul exterior cu mișcări verticale. Astfel, dacă mai aveți marcaje sau dungi, veți ști ce parte trebuie să revizuiți fără să înnebuniți căutând originea murdăriei.

Praful pe jaluzele

Nu toate trucurile sunt doar pentru a curăța sticla, deoarece ferestrele au și jaluzele care, fiind afară, se murdăresc adesea. Pentru a le curăța și a le menține așa, pulverizați-le cu un spray antiseptic.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel