Batoane de cartofi, rețeta simplă: crocante la exterior, moale la interior și cu un gust divin

Batoane de cartofi, rețeta simplă
Batoane de cartofi, rețeta simplă

Batoanele de cartofi prăjiți sunt o gustare delicioasă, crocantă la exterior și moale la interior, fiind un aperitiv apetisant pentru orice ocazie.  

Batoane de cartofi sunt o gustare cu adevărat delicioasă, crocantă la exterior și moale la interior. Se fac dintr-un amestec de cartofi fierți, făină și albuș de ou, aromatizat cu ierburi aromatice sau alte ingrediente după gust: poți pune mentă proaspătă tocată mărunt, dar sunt perfecte și rozmarinul, pătrunjelul, măslinele sau orice altceva vă place.

Amestecul se taie apoi în bastonașe subțiri și se prăjește în ulei încins până devine auriu. Câteva ingrediente simple pentru un aperitiv apetisant pe care îl puteți servi cu orice ocazie.

Batoanele de cartofi se fac foarte repede și sunt perfecte pentru bufete, aperitive și zile de naștere. Se pot serviți cu maioneză sau alte sosuri după gust.

Ingrediente pentru aproximativ 15 bucăți

 

- 4 cartofi de mărime medie

- 1 albuș de ou

- aprox. 20 g de făină

- sare după gust

- mentă tocată după gust

Bastoane de cartofi. Mod de preparare

Se curăță și se taie cartofii în felii groase. Se pun într-o cratiță cu apă și se fierb timp de aproximativ 25 de minute. După ce sunt fierți, cartofii se zdrobesc într-un castron cu un pisălog, apoi se lasă să se răcească.

Se adaugă albușul de ou și câteva frunze de mentă proaspătă tocate fin. Se adaugă făina și sarea.

Se amestecă foarte bine totul, apoi se transferă aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Se frământă cu mâinile încă câteva minute, până când devine omogenă și fără cocoloașe.

Vezi și: Chec divin cu ciocolată: E "cel mai cel" desert. Bun și pentru cei care țin post

Se întinde aluatul cu un sucitor până la o grosime de aproximativ 1½ cm. Lucrați întotdeauna pe o suprafață presărată cu făină.

Se taie toate bețișoarele, de aproximativ 15 cm lungime, până la epuizarea aluatului.

Prăjiți bețișoarele de cartofi în ulei încins până devin aurii.

Se scurg pe hârtie absorbantă și se servesc imediat.

Poftă bună!

Sfaturi pentru a servi cel mai bun preparat

 

Batoanele de cartofi trebuie mâncate când sunt fierbinți, altfel își vor pierde parfumul și nu vor mai fi crocante.

Dacă pregătiți bețișoarele de cartofi pentru un aperitiv sau un bufet, puteți pregăti aluatul și bețișoarele de cartofi în avans, le puteți păstra în frigider și le puteți prăji cu câteva minute înainte de servire.

Nu se recomandă înghețarea.

Aluatul pentru bețișoare de cartofi poate fi îmbogățit cu ierburi aromatice la alegere, cum ar fi pătrunjel, mentă, rozmarin sau arpagic, precum și cu roșii uscate sau măsline tocate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy