Amestecă o lingură de oțet cu o lingură de ulei de măsline. Trucul imbatabil care va ține praful la distanță, iar mobila va străluci

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Amestecă o lingură de oțet cu o lingură de ulei de măsline. Trucul imbatabil care va ține praful la distanță, iar mobila va străluci!
Amestecă o lingură de oțet cu o lingură de ulei de măsline. Trucul imbatabil care va ține praful la distanță, iar mobila va străluci!

Este foarte enervant să cureți locuința și să realizezi că, după câteva ore, suprafețele sunt deja pline din nou de praf și trebuie să scoatem din nou cârpa. Asta nu numai că ia energie și timp, ci poate și strica lemnul mobilierului dacă nu o facem cu atenție. De aceea, astăzi vă vom învăța un truc imbatabil cu oțet și ulei de măsline pentru a ține praful la distanță, iar mobila va străluci!

Praful este un set de particule minuscule care plutesc prin aer și stau pe obiecte formând un strat de murdărie. Este format din pământ uscat, piele moartă, păr de animale, păr, fibre, microorganisme și multe alte lucruri neplăcute care pot provoca alergii și probleme de sănătate.

Citește și Trucul cu aspirina pentru albirea hainelor. Vor arăta ca noi!

În magazine găsim multe variante de soluții de curățat mobila, totuși, îți poți face singur acasă cu materiale ecologice, naturale și foarte ieftine, precum și foarte eficiente.

Ai grijă de frumusețea casei tale, a mobilierului și mai ales de sănătatea ta și a familiei tale cu această formulă simplă de a spune „la revedere” prafului pentru mult mai mult timp.

Vezi și Trucul cu ceapă pentru a-ți face geamurile să scârțâie de curățenie. Metoda rapidă pe care o folosea bunica înainte de Sărbători

 

Trucul imbatabil care va ține praful la distanță

 

Pentru a face această soluție de casă vei avea nevoie de:

- o lingură de oțet alb

- o lingură de ulei de măsline

- două picături de săpun de vase

- zece picături de ulei esențial la alegere

- jumătate de cană de apă.

Încearcă și Trucuri geniale pentru a face mobila de bucătărie să arate ca nouă! Ingredientele minune pe care cu siguranță le ai deja în casă!

Pas cu pas:

Mai întâi se amestecă foarte bine toate ingredientele. După ce le-ați amestecat, turnați-le într-o sticlă cu pulverizator. Agitați foarte bine amestecul înainte de a-l folosi.

Pulverizați o parte din soluția dumneavoastră pe o cârpă din microfibră apoi ștergeți suprafețele mobilierului.

Bucurați-vă de curățenie și de o aromă plăcută mult mai mult timp!

 

Cum să curățați mai rar praful

 

Aerisiți înainte de curățare! Acest lucru va preveni re-depunerea prafului pe mobilier. Cu aproximativ zece minute înainte este suficient ca nici căldura și nici frigul, în funcție de perioada anului, să nu influențeze temperatura interioară. Faceți-o pe camere, astfel încât praful să nu se miște și să fie „controlat”. Gândește-te că dacă o faci la prima oră dimineața, aerul va fi mai curat. Sfat: închideți ferestrele după ce ați aerisit, astfel încât praful să nu se miște.

Uită de mătură și apelează la aspirator. Cu matura nu scoți 100% din praf și pe deasupra îl ridici și îi schimbi locul. Nu uitați să aspirați sub paturi, mobilier și canapele. Dacă intenționați să cumpărați un aspirator, alegeți unul cu filtru HEPA, deoarece acestea sunt capabile să prindă particule foarte mici (0,5 și 2 microni), garantând astfel o curățare mai minuțioasă. Truc: insistă asupra zonelor cu cabluri, precum spatele dulapului, TV sau computerul. Acolo tinde să se acumuleze mult praf și, uneori, uităm să curățăm acele zone.

Citește și Cum să obții oglinzi perfecte și strălucitoare. Trucurile geniale cu amoniac sau cartof care le vor face să fie impecabile

Ștergeți des podeaua. Acest lucru vă va asigura că veți termina de colectat particulele care ar fi putut scăpa. Gândește-te că dacă podeaua nu este complet curată de praf, atunci când te plimbi prin casă îl vei muta și va ajunge în locuri unde înainte nu era. Sfat: când ștergeți podeaua, faceți-o cu mopul bine stors pentru a nu se uda. Începeți din spatele camerei și continuați în aceeași direcție spre intrare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel