Trucuri geniale pentru a face mobila de bucătărie să arate ca nouă! Ingredientele minune pe care cu siguranță le ai deja în casă!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Trucuri geniale pentru a face mobila de bucătărie să arate ca nouă! Ingredientele minune pe care cu siguranță le ai deja în casă!
Trucuri geniale pentru a face mobila de bucătărie să arate ca nouă! Ingredientele minune pe care cu siguranță le ai deja în casă!

Curățarea mobilierului de bucătărie este o sarcină care trebuie efectuată relativ frecvent, întrucât este una dintre cele mai aglomerate încăperi din casă și unde este ușor să se acumuleze murdăria aproape fără să ne dăm seama. Aburii și grăsimile produse de la gătit fac ca bucătăria să-și piardă strălucirea sau să apară punctată cu pete care, dacă nu sunt îndepărtate la timp, pot fi greu de îndepărtat. 

Dacă intenționați să faceți o curățare temeinică a bucătăriei dumneavoastră, nu ratați acest articol StiriDiaspora.ro în care vă detaliem cum să curățați mobila de bucătărie.cu cele mai bune produse și tehnici de curățat ținând cont de diferitele materiale din care pot fi fabricate. Cu câteva trucuri casnice, mobila va arăta ca nouă!

Citește și Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată

 

Apă și săpun 

 

Ai nevoie de foarte puțin pentru a îndepărta praful și murdăria de pe suprafața mobilierului tău de bucătărie. Diluarea câtorva picături de săpun neutru într-un vas cu apă călduță este soluția ideală pentru a curăța cu ușurință interiorul mobilierului de bucătărie și, de asemenea, exteriorul. Dacă preferi, poți folosi și câteva picături de săpun de vase în loc de săpun neutru, dar asigură-te că produsul nu conține înălbitor sau alte componente care ar putea fi prea agresive.

Procesul este foarte simplu! Scoateți ceea ce ați depozitat, cum ar fi vase, alimente, conserve etc. Puneți un burete moale înmuiat în apă cu săpun. Uscați cu o cârpă din microfibră, de preferință. Apoi, curățați ușa și părțile laterale ale dulapurilor. Uscați totul cu o cârpă curată și uscată. Acum puteți pune înapoi ceea ce ați scos.

 

Lapte pentru curățarea mobilierului lăcuit

 

Dacă mobila ta este lăcuită, o poți curăța și cu apă și săpun, dar în acest caz, folosește o cârpă umedă în loc de burete și asigură-te că o lași complet uscată. Dacă detectați pete persistente pe suprafața sa, încercați să urmați acești pași.

După curățarea cu apă și săpun, ștergeți cu o cârpă umedă doar cu apă pentru a îndepărta resturile și apoi una uscată pentru a usca bine zona. Pregătiți un pahar sau un bol mic cu lapte și umeziți o cârpă în el. Acolo unde vedeți că sunt pete, frecați ușor cu cârpa înmuiată în lapte. Uscați bine și veți vedea că pata a dispărut.

Încearcă și Cum să curățați rapid oalele arse cu produse pe care le aveți în casă. Trucuri simple și ieftine cu bicarbonat, lămâie sau cola

 

Lămâie 

 

Dacă ceea ce vă îngrijorează este cum să îndepărtați grăsimea de pe mobilierul de bucătărie, trebuie să știți că sucul de lămâie este unul dintre cele mai puternice și ieftine soluții anti-grăsimi pe care le aveți la îndemână. Fără îndoială că grăsimea care se acumulează de la gătit și îngălbenirea mobilierului este foarte frecventă, dar trebuie eliminată și, din fericire, este foarte simplu.

Se amestecă sucul de la o lămâie cu o cană de apă. Dacă vrei ca acest truc natural să lase o aromă plăcută de citrice în bucătărie, adaugă și coaja de lămâie pentru a spori mirosul. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați-l pe mobilierul dumneavoastră. Lasă-l să acționeze câteva minute și vei vedea cum grăsimea începe să devină vizibilă sub formă de picături. Treceți o cârpă umezită în apă și mobila dumneavoastră va fi curată. 

 

Oțet pentru curățarea mobilierului din lemn

 

Mobilierul din lemn trebuie curățat cu produse specifice care să nu deterioreze. Așa cum oțetul vă poate ajuta să curățați, să dezinfectați și să lăsați podelele și ușile din lemn strălucitoare, este util și pentru a vă lăsa dulapurile de bucătărie fără pată. Pentru a curăța mobilierul de bucătărie cu oțet, trebuie doar să urmați acești pași.

Se adaugă două linguri de oțet, de preferat alb sau de mere, într- un litru de apă. Înmuiați o cârpă în acest amestec. Frecați, fără să frecați excesiv, întreaga suprafață a mobilierului pe care doriți să o curățați. Unsoarea și murdăria vor dispărea cu ușurință fără a vă deteriora mobilierul.

Vezi și Cum să faci un odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu. Trucul foarte ieftin prin care să ai o casă care miroase mereu a prospețime

 

Amoniac

 

Mucegaiul este un lucru foarte îngrijorător în bucătărie și poate apărea, mai ales, în mobilierul din apropierea zonei chiuvetei, mai ales în cel care se află chiar sub chiuvetă. Nu este de mirare că pe ușa acelui dulap de bază apar zone întunecate cu mai multă murdărie acumulată, deoarece acolo, în general, se pune coșul de gunoi și este mai multă umiditate. Pentru a-l obține curat, urmați acești pași.

Pune o cantitate mică de amoniac pe o cârpă. Ștergeți peste zona mucegăită pentru a o îndepărta. Lăsați să-și facă efectul câteva minute. Curățați cu o altă cârpă umezită în apă. Uscați zona cu o cârpă curată.

 

Bicarbonat de sodiu

 

Dacă trebuie să curățați mobilierul de bucătărie din melaminat, o puteți face pur și simplu cu apă caldă și câteva picături de săpun neutru, așa cum am indicat mai înainte. Totuși, dacă dulapurile tale sunt din melamina albă și detectezi o pată rezistentă, un mic truc este să aplici pe ea o pastă făcută cu bicarbonat și puțină apă.

Curățați cu amestecul de apă și săpun de bază pentru a îndepărta murdăria de suprafață. Faceți amestecul de apă și bicarbonat de sodiu. În funcție de suprafața pe care trebuie să o curățați, faceți mai multă sau mai puțină cantitate cu proporția de o lingură de bicarbonat cu una sau două linguri de apă. Pune-l pe suprafața unde este pata (fără spălare). Lasă câteva minute să treacă. Ștergeți din nou cu o cârpă umezită cu apă și săpun pentru a îndepărta amestecul. Nu uitați să uscați suprafața foarte bine.

Citește și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

 

Apă și oțet sau alcool pentru curățarea mânerelor

 

Mânerele dulapurilor sunt unul dintre elementele mobilierului de bucătărie unde se poate acumula mai multă murdărie. Urmați aceste sfaturi.

O soluție de apă și oțet în părți egale, aplicată cu o cârpă moale cu care poți accesa toate colțurile mânerelor, va fi suficientă pentru a le lăsa ca noi. Dacă sunt mânere metalice, frecarea lor cu o cârpă impregnată cu câteva picături de alcool este un truc simplu pentru a le face strălucitoare și igienizate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel