Cum să curățați rapid oalele arse cu produse pe care le aveți în casă. Trucuri simple și ieftine cu bicarbonat, lămâie sau cola

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum să curățați rapid oalele arse cu produse pe care le aveți în casă. Trucuri simple și ieftine cu bicarbonat, lămâie sau cola
Cum să curățați rapid oalele arse cu produse pe care le aveți în casă. Trucuri simple și ieftine cu bicarbonat, lămâie sau cola

Pentru a face rețetele tale preferate și pentru a obține cea mai bună aromă, starea ustensilelor de bucătărie, precum oalele, joacă un rol important. Prin urmare, este esențial să le curățați dacă se ard din neatenție sau din orice alt motiv.

Vă învățăm cum să salvați oalele arse folosind o soluție ușoară, mai ales dacă acționezi la timp. Nu este necesar să le aruncați doar pentru mici arsuri și cu atât mai mult dacă au un timp scurt de utilizare. Curățându-le corespunzător și îndepărtând astfel toată partea arsă, puteți continua să le folosiți ca întotdeauna. Pentru a descoperi cum să curățați oale arse cu cele mai eficiente trucuri și produse, StiriDiaspora.ro vă recomandă să continuați să citiți acest articol practic:

Citește și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

 

Cum să curățați oalele arse cu oțet și bicarbonat de sodiu

 

Oțetul este un produs de curățare excelent datorită acidității sale care, amestecată cu bicarbonat de sodiu, devine și mai eficient. Astfel, îți poți curăța oalele arse cu această combinație într-un mod simplu, urmând acești pași.

Umpleți oala arsă cu apă, acoperind tot fundul. Adăugați oțet și aprindeți focul pentru a aduce la punctul de fierbere. Când apa și oțetul dau în clocot, luați oala de pe foc. De asemenea, pentru a curăța vasele arse pe interior, trebuie să adăugați bicarbonat de sodiu. Vei vedea că există o reacție și ies bule. Este normal și puteți spăla recipientul frecând interiorul cu acest amestec de apă, oțet și bicarbonat și un burete.

Folosește un spălător de sârmă dacă oala ta nu are un strat antiaderent, dar dacă are, atunci folosește un burete moale pentru a nu o deteriora. În cazul în care rămân niște pete, aplicați o pastă făcută cu bicarbonat și câteva picături de oțet diluate în apă, adică pregătiți același amestec ca înainte, dar mult mai gros (mai mult bicarbonat decât lichide). Se lasă să acționeze câteva secunde și apoi se frecă pasta pe zona arsă.

 

Cum să curățați oalele arse cu bicarbonat de sodiu

 

Dacă vă întrebați cum să îndepărtați arsurile dintr-o oală din oțel inoxidabil, rețineți că bicarbonatul de sodiu este de asemenea util. Ar trebui să amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu pentru fiecare 1,5 litri de apă din recipient. 

Aprindeți focul și puneți deasupra oala cu apă. Când apa clocotește adaugăm bicarbonatul de sodiu, amestecând până se dizolvă. După încă câteva minute de fierbere, se ia vasul de pe foc. Cu o spatulă (de preferință una de lemn), răzuiți părțile arse din interiorul oalei. Odată ce scoateți negrul din recipient, goliți-l și lăsați-l să se răcească.

Încearcă și Obțineți geamuri impecabile toamna, economisind bani. Ingredientele secrete, neapărat folosite într-o zi înnorată

În cele din urmă, spălați vasul așa cum faceți de obicei. Dacă există pete negre care persistă, utilizați o pastă de bicarbonat de sodiu pentru a freca direct. Puteți face această pastă cu bicarbonat de sodiu și puțină apă sau, dacă vedeți că este foarte lipicioasă și greu de îndepărtat, vă recomandăm să încercați amestecul care include oțet.

 

Cum să curățați o oală arsă cu cola

 

Cola este o resursă cu ajutorul căreia poți curăța cu ușurință oale arse la exterior și la interior datorită compoziției sale cu acizi și gaz. 

Deschideți și turnați o sticlă de cola în recipient. Aprindeți focul pentru a aduce sifonul la punctul de fierbere. Scoateți oala când sifonul a început să fiarbă. Frecați suprafața cu un burete de curățat.

Datorită acidității, petele negre vor dispărea rapid. Pentru a curăța vasul ars pe exterior, puteți umple un lighean sau o chiuvetă cu acest suc și să-l folosiți pentru a înmuia vasul timp de aproximativ 20 de minute și apoi curățați-l folosind un burete.

 

Cum se folosește lămâia pentru a curăța vasele arse

 

Curățarea unui vas ars cu lămâie este posibilă datorită acidului său citric. Trebuie doar să urmați acești pași simpli pentru a o realiza.

Tăiați o lămâie în jumătate. Frecați lămâia peste petele negre de pe oală. Cu ajutorul unui spălător, termină de frecat cu zeama de lămâie până când vasul este curat și își recapătă strălucirea, pentru că încetul cu încetul vei vedea că părțile arse ies de pe suprafața metalică.

Vezi și Amestecă o lingură de miere cu o lingură de mălai. Un truc fantastic și ieftin la care nu te-ai fi gândit!

Cum vezi că ramâne curat de părțile arse, nu uita să speli oala așa cum o faci de obicei cu săpunul de vase sau în mașina de spălat vase, astfel vei îndeparta toate urmele de murdărie și o poți folosi din nou fără probleme.

 

Cum se folosește sarea pentru a curăța vasele arse

 

De asemenea, puteți curăța o oală arsă cu sare. Este o resursă pe cât de simplă, pe atât de economică, întrucât sarea este în toate bucătăriile și o poți folosi în orice moment. Utilizați corect sarea pentru a exfolia și curăța o oală arsă, urmând aceste sfaturi.

Vă recomandăm să îndepărtați cât mai multă murdărie din interiorul vasului, adică să faceți o curățare de bază cu apă și un burete de curățat, astfel încât produsul pe care îl utilizați ulterior, precum sarea, să acționeze mai ușor.

Turnați puțină apă caldă în oală și adăugați două linguri de sare. Frecați oala cu un burete moale, insistând asupra zonelor arse. Dacă nu poți scăpa de toate arsurile, fierbe mai multă apă cu sare în oală. Odata ce s-a răcit, freacă din nou cu buretele și vei termina cu petele!

 

Cum să curățați vasele arse cu înălbitor

 

În ciuda mirosului neplăcut pe care îl lasă în urmă, curățarea unui vas ars cu înălbitor este o altă metodă eficientă.

Citește și Răzuiți un măr, adăugați o lingură de miere și lăsați amestecul să acționeze 15 minute. Un truc magnific!

Umpleți oala cu apă rece dacă trebuie să îndepărtați arsul din interior, sau umpleți chiuveta sau ligheanul cu apă dacă trebuie să curățați arsurile din exteriorul vasului. Adăugați un strop de înălbitor. Așteptați 3 sau 5 minute pentru ca amestecul să funcționeze în oală, îndepărtând murdăria neagră.

Frecați recipientul cu un burete moale pentru a îndepărta resturile arse. Spală apoi cu săpunul de vase obișnuit și apoi clătește-l bine pentru a termina de îndepărtat toată murdăria, înălbitorul și săpunul și vei avea oala complet curată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel