Masa de Crăciun. Cum să o aranjezi perfect astfel încât să îți dai pe spate toți oaspeții

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

A sosit cea mai frumoasă perioadă a anului și, odată cu ea, luminile, muzica și detaliile recreează o atmosferă de vis pentru Ajunul Crăciunului, când sărbătorim nașterea pruncului Iisus. Iată cum să aranjezi masa perfectă de Crăciun.

Expertul în etichetă ne invită să fim inspirați și motivați să organizăm o masă frumoasă, plină de detalii care să ne facă să ne simțim speciali în cea mai frumoasă perioadă a anului. Vesela frumoasă, paharele, șervețelele de pânză, sfeșnicele cu lumânări, florile proaspete, fructele și muzica de Crăciun pot da o notă specială și festivă mesei, care, împreună cu o cină delicioasă pregătită cu dragoste și cu cei dragi în preajmă, este tot ce am putea avea nevoie pentru a crea o atmosferă de vis.

Ce ar trebui să luăm în considerare înainte de a pune masa?


În primul rând trebuie să alegem un stil pentru masa noastră; alegerea unui aspect concret în primul rând vă va ajuta să puneți o masă plină de semnificație și scop. Va fi simplă, rustică, copilăroasă, minimalistă, glamour sau elegantă? Va avea loc la oraș, la munte sau la țară? Putem alege o temă care să aibă legătură cu Crăciunul. În zilele noastre, există multe opțiuni.

De la peisaje cu crengi și pini, căprioare, Moș Crăciun tipic, spărgători de nuci, oameni de zăpadă, teme scoțiene, Nașterea Domnului, poinsettii, dulciuri de Crăciun, printre multe altele, sau pur și simplu alegeți o culoare sau o paletă de culori.

Masa de Crăciun. Cum să o aranjezi perfect astfel încât să îți dai pe spate toți oaspeții

 

Combinații care nu dau greș niciodată


Roșu și verde, roșu și cristal, alb cu note de auriu și/sau argintiu, auriu și verde, albastru și argintiu, sau unul dintre preferatele mele, auriu și argintiu. Odată ce avem în minte motivul și culorile pe care le vom folosi, restul va fi mai ușor de ales.

Veselă și sticlărie


Dacă nu aveți veselă cu tematică vintage, nu trebuie să vă faceți griji, Sandy vă recomandă să folosiți veselă albă, crem sau de culoare uni, cum ar fi roșu, verde, pentru a se asorta cu celelalte elemente de pe masă, cum ar fi farfuriile de bază, șervețelele și inelele pentru șervețele, de exemplu. Detaliile decorative se vor ocupa de a da acea notă de Crăciun mesei tale.

Atât farfuriile, cât și tacâmurile pe care le veți folosi trebuie să fie coordonate și în armonie cu felurile de mâncare și băuturile pe care le veți servi.

În funcție de meniul pe care îl alegeți, puteți folosi farfurii pentru cină, farfurii pentru salată și farfurii pentru supă. Utilizarea unei farfurii de masă adaugă o notă de distincție la aranjarea locului și ar trebui să fie primul lucru pe care îl așezați pe masă după față de masă.

De asemenea, este posibil să vă jucați cu diferite stiluri de veselă, atâta timp cât păstrați un fir comun la masa dvs. și la piesele pe care alegeți să le folosiți. Tacâmuri, cum ar fi furculița pentru salată, furculița, cuțitul, lingura, tacâmurile pentru desert etc. Dacă vrei să îi dai o notă specială, în zilele noastre este foarte la modă să folosești tacâmuri aurii, negre și aurii roz, dacă se potrivesc cu tonurile tale, n-ai decât!

În ceea ce privește sticlăria, paharele sau ghioceii pentru apă și paharele pentru servirea vinului roșu și/sau a vinului alb ar trebui să fie folosite în mod indistinct. Dacă adăugăm pahare pentru vin spumant, le vom avea pregătite pentru aperitiv și desert.

Nu uitați niciodată să plasați paharele în ordinea în care vor fi servite și băute băuturile.


La fel ca și în cazul tacâmurilor, așezați doar paharele pe care le veți folosi în funcție de băuturile pe care le veți servi. Dacă se potrivește cu schema dvs., ați putea folosi combinații și să vă jucați cu pahare colorate sau în relief. Sandy vă recomandă să folosiți culori la paharele de apă, deoarece paharele de vin sunt de preferat să fie transparente, pentru a putea gusta mai bine vinul.

Fețele de masă dau un aspect mai formal mesei tale, mai ales la petreceri și în perioada Crăciunului, în funcție de stilul pe care îl alegi, poți folosi o față de masă simplă sau din brocart, deschisă sau închisă. O altă opțiune este să lăsați masa goală, așezând doar fețe de masă, dacă doriți să scoateți în evidență materialul nobil și atractiv al mesei dumneavoastră.

Șervețelele sunt acea notă specială, care poate fi folosită ca un contrast sau pentru a menține un echilibru vizual pe masa dumneavoastră. Le puteți folosi în combinație cu fața de masă, dacă veți folosi una, sau puteți alege combinații frumoase cu schema de culori. Un sfat important este că, dacă folosiți un inel de șervețel "statement piece", evitați să folosiți un inel de șervețel cu multe culori sau imprimeuri, deoarece piesa dvs. își va pierde din importanță.

Este important de știut că, în protocol, șervețelele nu trebuie să fie foarte manipulate, așa că faldurile artistice nu sunt atât de bine văzute în activități foarte formale și de protocol strict.
De la legarea unei panglici drăguțe cu un detaliu, cum ar fi o crenguță de brad și scorțișoară, până la așezarea unei flori sau punerea de bomboane pe ele, acestea pot arăta foarte frumos și pot da mesei tale un aspect special.

Piesa centrală


Expertul recomandă să folosiți sfeșnice cu lumânări, dacă le veți aprinde și este vorba de o cină, centre de masă din flori, fructe sau o combinație a celor două. Figurinele și elementele legate de Crăciun sunt întotdeauna binevenite. Joacă-te cu adâncimea și înălțimile, ținând cont de faptul că piesa ta centrală trebuie să permită tuturor să se vadă la față și să se bucure de o conversație plăcută.

Lumânările ar trebui să fie aprinse cu câteva minute înainte de a fi chemată la masă și ar trebui să fie inodore, la fel ca și florile.
Farfuriile pentru pâine și unt sunt așezate în partea stângă a mesei fiecărui client. Acestea sunt piese foarte utile și adaugă o notă de eleganță, formalitate și festivitate.

Aranjarea mesei cu tacâmuri pentru desert face ca masa să arate foarte elegantă, dar este și foarte practică. Le veți folosi în funcție de desertul pe care îl veți servi. Dacă veți folosi o furculiță și o lingură, nu uitați că acestea sunt așezate deasupra plăcii de bază.

Care este locul ustensilelor?


- Furculița se așează cu vârfurile spre dreapta, iar lingura de desert spre stânga.

- Dacă veți folosi o furculiță și o lingură de desert, nu uitați să le așezați deasupra plăcii de bază.

- Oricât de mulți oameni doriți să încapă la masă, nu uitați nu numai distanțarea socială datorată pandemiei, dar în etichetă este indicat să lăsați un spațiu de 65-70 cm. între mese, pentru ca aceștia să se poată deplasa confortabil. Dacă vreun picior al mesei coincide cu un scaun, este de preferat să se lase acest loc pentru cei mai tineri sau pentru oamenii din casă.

O atingere finală? Așezați numele invitaților pe fiecare loc, însoțite de un cadou special, iar seara dvs. va fi cu siguranță un succes.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel