EXCLUSIV  De la majorat la înmormântare. Drama NESPUSĂ a românilor din diaspora

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Am fost recent la majoratul unui văr. M-am dus îmbrăcată simplu, așa cum știam că trebuie să merg la evenimentele de felul acesta pe vremea mea, adică acum vreo zece ani.

Cum am intrat în local, am văzut multă opulență. Am simțit, de fapt, că am nimerit la o nuntă. Rochii superbe, scumpe, costume elegante, mese așezate frumos, totul la superlativ, dar lipsea ceva. Petrecerea de majorat s-a transmis live, pe Facebook. Inițial, mi s-a părut că undeva, pe Internet, se transmite un eveniment care ar fi trebuit să fie cumva privat, de suflet.

VEZI ȘI: Italia: Gest fără precedent al unui român din cauza geloziei. A uluit o țară întreagă

 

Doar că sufletul celui sărbătorit nu era acolo. Era la tatăl său care nu îi era alături în cea mai importantă zi din viața lui. Părintele era plecat să muncească în Anglia. Și singurul mod de a-i fi alături de majorat era prin transmisia LIVE de pe Facebook. Acest Facebook pe care uneori îl hulim i-a adus aproape. Este cazul unui tată care a făcut din majorat cea mai frumoasă petrecere din viața fiului pentru a compensa absența lui. Și nu este singurul caz de acest fel. Doar copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate cunosc acest sentiment, iar durerea lor o simțim și noi, mult prea puțin, dar suficient încât să ne dăm seama ce ascund.

 

Acest tată despre care vă povestesc s-a putut întoarce în România, un an mai târziu, pentru un eveniment mai trist pentru că da: unii români pot reveni în țară doar când moartea vreunui om drag îi cheamă. I-a putut fi alături bunicului în ultimele clipe de viață și l-a condus pe ultimul drum, dar nimeni nu îi va da înapoi timpul pierdut, lunile și anii pe care i-ar fi putut petrece împreună. Românii din diaspora știu aceste lucruri mai bine decât oricine și, din păcate, politicienii noștri nu pare că fac mare lucru pentru a-i ajuta să revină ACASĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel