Alba-neagra la Parlamentul European. Cum au stat europarlamentarii străini cu ochii pe vot ca pe butelie

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Iosif Vissarionovici Stalin  spunea că nu contează cine votează, contează cine numără voturile.

Ceea ce s-a și demonstrat, de la ultimele alegeri democratice din România postbelică, din 1946, până de curând.

Comuniștilor și socialiștilor români le-a intrat atât de mult în cap ce le-a spus Stalin, încât după 1989, auzi doar atât – “trebuie să te prindă alegerile la guvernare”.

Ce fac guvernul Dăncilă și Liviu Dragnea în ultimele săptămâni? Schimbă șeful de la Autoritatea Electorală, acolo unde se numără voturile, cu omul de partid și de casă, schimbă prefecții cu oamenii de casă, și vor schimba procurorii șefi ca niciun dosar de fraudă electoral să mai poată fi trimis în instanță. În ceea ce privește ministerul de Interne, organizatorul principal al alegerilor, nu există nicio emoție, lucrurile rezolvându-se de mult.

Ba mai mult, încearcă să pună și bețe în roate, că tot le place mult de tot sintagma aceasta, celor din diasporă care vor să voteze.

Toate acestea sunt chestiuni interne, de partid, dar și de stat. Se știu prea bine aici, în democrația dâmbovițene.

Dar iată că veni doamna Maria Grapini în Parlamentul European să o prezinte întregii lumi. În direct și la o oră de vârf. Până la închiderea ediției nu se știe dacă a confundat Parlamentul European cu o instituție din România, și Bruxellul cu Bucureștiul, sau așa a fost ordinul.

Oricum ar fi, doamna Grapini nu a făcut decât să aplice metoda românească. Fie a uitat că nu e în România, fie a crezut că este atât de agilă încât nu o vede nimeni, fie așa a fost directiva de partid. De ce să ne mirăm, doar suntem țara care a exportat alba-neagra de acum 2 decenii, iar foștii miniștri, procurori și primari predau lecții în exil, pe toate continentele.

PS. "Moment controversat la numărarea voturilor pentru şi împotriva Laurei Codruţa Kovesi, în Comisia LIBE a Parlamentului European, protagonistă fiind Maria Grapini, care a sărit peste un vot favorabil lui Kovesi".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel