Adevăratul referendum este la Sala Palatului

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mă sună ieri o prietenă și mă întreabă dacă am văzut coada imensă de la Sala Palatului. Îmi spune – „adevăratul referendum este acolo”. Caut știrea și aflu că mii de tineri așteptau să intre la târgul universităților străine care se desfãșoarã între 6 și 7 octombrie la Sala Palatului din București.

Dar această știre pare să nu intereseze pe nimeni– pe politicieni ( nici măcar liberali), capii Bisericii Ortodoxe Române, profesori. Ciudat este că toată lumea este preocupată de referendumul pentru familie, dar nimeni de soarta copiiilor ( mulți copii din România sunt bătuți, violați, săraci, abandonați, într-o liniște asurzitoare. Alții pleacă pe capete).

Așadar, la București, 150 de facultăți din lume se bat pe tinerii din România. Univesitățile sunt din Marea Britanie, Olanda, Franța, Germania, Elveția și Spania. O universitate din Arabia Saudită Oferta are chiar o ofertă „all inclusive” pentru studenții români, scrie hotnews. Și nu le va fi foarte greu să-I convingă. După tot ce c-a întâmplat în România în ultimii doi ani, mii de tineri îți iau lumea în cap deoarece nu-și mai imaginează viitorul aici.

Sigur, acest drept de a studia în străinătate ar trebui să ne bucure. Dar nici pe familiile lor și nici pe noi nu ar trebuie să ne liniștească pentru că știm că puțini dintre ei se vor mai întoarce.

I-am pierdut. O țară deraiată, fără perspective, cu amenințarea permanentă că se întoarce de unde a plecat, nu poate să convingă pe nimeni să-și facă planuri de viitor înăuntrul ei.

Din păcate, tinerii aflați la coada de la Sala Palatului nu se vor mai uita înapoi. Și tare mi-e teamă că, în curând, nu vor mai avea la ce.

Foto- hotnews.ro

inchide

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel