Oana Stănciulescu: Ziua de azi, sub bagheta unui condamnat în dosarul Referendumul

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

România a devenit, în ultimii doi ani, țara care acceptă ca referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție să fie organizat de o persoană condamnată penal într-un dosar privind un alt Referendum. Liviu Dragnea, păpușarul șef al referendumului pentru familie, are o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului prinvid suspendarea lui Traian Băsescu. Judecătorii au susținut că Liviu Dragnea și-a folosit influența pentru a-i determina pe reprezentanții din secțiile de votare ai PSD sau USL de a întocmi liste cu numele și adresele persoanelor care nu participaseră la vot. Cei care nu votaseră urmau să fie duși pe sus în secțiile de votare de primari, lideri politici și cine mai era în solda PSD. Acum nici măcar nu mai sunt presați de timp. Câte nu se pot întâmpla într-o noapte?

Iată doar căteva dintre ciudățeniile acestui referendum:

*România este de astăzi singura țară din Europa unde un condamnat într-un dosar care privește un referendum să se ocupe și de al doilea.

*Românii cu domiciliul declarat în străinătate au fost scoși din calculul cvorumului la Referendum, după cum scrie g4media.ro. AEP se va raporta la cifra cea mai mică, adică la numărul de persoane cu domiciliul în țară înscrie în registrul electoral.

*Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii referendumului  care, spun mai multe ONG-uri, reprezintă o încălcare gravă a principiilor statului de drept.

*Referendumul pentru familie nu va putea fi monitorizat informatic pentru prevenirea votului ilegal

*Modificarea prin OUG 86/2018 din 18 septembrie 2018 a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului conţine o prevedere bizară. Până acum legea spunea că numărul total de participanţi trebuie să fie “EGAL cu voturile Da+Nu+voturi nule. Acum zice că numărul total trebuie să fie MAI MARE SAU EGAL cu voturile Da+Nu+nule”, după cum au descoperit mai mulți jurnaliști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel