Vânarea protestatarilor ca în decembrie 1989: Ne-am ascuns prin curți ca să nu ne bată

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Ceea ce s-a întâmplat în București, pe 10 august 2018, s-a mai petrecut doar în decembrie 1989.

Jandarmeria PSD a folosut toate metodele de intimidare și violență specifice fostei Securității. Pentru că gazarea și punerea tunurilor și bastoanelor pe protestari nu a fost de ajuns, aceștia au fost vânați prin tot Bucureștiul pentru a fi bătuți, mutilați, înspăimântați.

Vânătoarea protestatarilor pe străzle laterale ale Capitalei s-a mai întâmplat în decembrie 1989.  Mărturiile prietenilor pe care le aud de azi dimineață sunt cutremurătoare.

Cineva îmi relatează că prietena lor profesoară la științe politice, care a rămas până târziu în piață, a fost fugărită pe străduțele de pe lângă Piața 1 Mai, alături de un grup de tineri, fiind nevoiți să se ascundă în CURȚILE oamenilor ca să fie bătuți de jandarmi! Sute de oameni au relatat același lucru – că pur și simplu au fost VÂNAȚI, au fost fugăriți pe străzi, la kilometri buni de Piața Victoriei. Unii dintre ei au fost nevoiți să se ascundă în magazinele alimentare din zonă, de unde au fost scoși pe ușa din spate deoarece jandarmii blocau intrarea. Fărăr precedent în societatea post-comunistă.

O altă chestiune care trebuie lămurită este cea a gazelor folosite. După simptomele unor copii – printre care Matei, un baiat de 10 ani al unui prieten, sau fiica senatorului Vlad Alexandrescu, nu au fost gaze lacrimogene, ci un cocktail care se pare a fost folosit și la Revoluție. Nu leșini și îți pierzi cunoștința de la gaze lacrimogene. Există informații pe surse că acest gaz ar fi fost folosit doar de armată.  Până în acest moment, nimeni nu a dat explicații pe acest subiect. Cum nu s-a explicat nici frecvența acestora. Să începi să dai cu gaze de la ora 17 până la ora 23, de multe ori din 10 în zece minute, ține de practicile unui stat abuziv.

După generațiile 80, 90, acomodate cu securitatea, gazelle lacrimogene și vânătoarea setățenilor pe strîzile orașului, iată că o nouă generație face cunoștință cu un stat dictatorial.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel