Tăriceanu, candidatul lui Blaga și al lui Ponta?

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Se vehiculează din ce în ce mai des numele lui Călin Popescu Tăriceanu în toate scenariile şi combinaţiile posibile. Unii îl dau deja candidat la alegerile prezidenţiale. Cum necum, Tăriceanu l-a făcut pe Dragnea să declare că ia în calcul o candidatură comună la prezidenţialele de anul viitor, lăsând să se înţeleagă că cel desemnat pentru o asemenea funcţie ar putea fi şeful ALDE.

Ba mai mult, pe piaţă au apărut informaţii din surse, e adevărat, cum că s-ar bate şi alţii pe Tăriceanu. La rând ar sta nimeni alții decât corifeii politicii românești - Ponta și Blaga. Chiar dacă nu sunt confirmate, zvonurille merită analizate. Este posibil acest scenariu?

În primul rând să ne amintim ce s-a întâmplat în momentul în care Crin Antonescu, pe atunci mare președinte PNL, a decis ieșirea din USL. Chiar în timpul anunțului, Tăriceanu era văzut pe scările guvernului, făcându-i o vizită mai noului său prieten politic - Victor Ponta, prim ministru în funcție, președintele PSD din acel moment și proaspăt adversar al liberalilor. Nici nu se răcise bine mortul că Tăriceanu voia o nuntă mare cu Victor Ponta. Și cum întotdeauna găsești niște inși cărora să li se lipească fundul de scaune, chiar dacă se numesc liberali, nu a fost greu să rupă din propriul partid, pe care l-a mai și condus, ca să rămână la putere. Și așa s-a născut ALDE.

Mai apoi, Victor Ponta a divorțat destul de urât de Dragnea, iar Tăriceanu nu s-a putut desprinde de Palatul Victoria, cu care pare să aibă cea mai stabilă relație sentimentală.

NR. Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică seara că știrea prvind negocierile cu Blaga și Ponta pentru formarea unei noi majorități parlamentare este un fake news

Acum, se pune întrebarea – cu cine va merge Tăriceanu, cu Ponta sau cu Dragnea? Ce alte elemente sau sugestii, și din partea cui, ar putea avea Tăriceanu să se desprindă de ciolanul sigur pentru unul incert?

Sigur, nici ciolanul lui Dragnea nu este sigur. Acesta l-ar putea duce cu zăhărelul până anul viitor, în așteptarea clarificării problemelor juridice – va merge la închisoare pentru aproape patru ani de zile sau va fi liber ca pasărea cerului și va visa la Palatul Cotroceni? Este PSD pregătit să accepte în premieră o candidatură din afara partidului? Pare în acest moment aproape imposibilă o astfel de promisiune.

În prima variantă mai este o necunoscută – Vasile Blaga. Cum va acționa, ce planuri de viitor are pentru fostul PDL.

Singura care va putea lămuri de unde bate vântul este Viorica Dăncilă. Va rămâne la Palatul Victoria sau se va alătura lui Grindeanu și Tudose? Abia atunci va începe să se contureze rolul lui Călin Popescu Tăriceanu în tot acest joc politic.

NR. Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică seara că știrea privind negocierile cu Ponta și Blaga pentru formarea unei noi majorități parlamentare este un fake news.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel