SFÂRȘITUL lui Dragnea. Dosarul VALIZA îi vine de hac președintelui PSD

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Nori negri deasupra apartamentului de lux al lui Liviu Dragnea.  Pare că numărătoare inversă a început, iar el nu mai poate face nimic. Sfârșitul politic al lui Dragnea este doar o chestiune de timp. Oare de câtă protecție avea parte Dragnea încât să creadă că este pus la adăpost pe viață?

În acest moment, nici măcar nu mai este vorba despre faptul că s-ar putea dovedi că Dragnea, al treilea om în statul român, minte. Am văzut că minciuna este acceptată în societatea românească. Este vorba despre mii de documente care, mai mult ca sigur o să-l lege pe Dragnea de Tel Drum, de Brazilia, de alte moșii ascunse în spatele unor cunoscuți.  În ciuda impotenței procurorilor, dosarul Tel Drum capătă acum consistență.

Pe 13 iulie 2017, Liviu Dragnea spunea despre o posibilă legătură cu Tel Drum, despre care scriau jurnaliștii de la Rise Project, că sunt “niște minciuni scrise de niște proști” -  “Nu sunt nici în spatele, nici în fața, nici în stânga, nici în dreapta acestei societăți. Sunt niște minciuni scrise de niște proști”.

Pe data de 27 august 2017 declara din nou la Antena 3 că nu are nicio legătură cu Tel Drum:

"Din 2004 se tot vorbește despre asta, articole, controale, anchete. Nu au găsit nicio legătură, pentru că nu au ce să găsească. Asta e ca și cu hotelul pe care îl am în Brazilia. Am auzit pe cineva la o emisiune când a spus că am 500 de milioane de euro în Brazilia. E de râs, dar e și de plâns, pentru că mie îmi pare foarte rău că sunt oameni care suferă din cauza mea".

De altfel, Dragnea a dezmințit de zeci de ori că nu există nici cea mai mică legătură între el și firma îngrășată din bani publici.

Când în noiembrie 2017 procurorii DNA  anunțau că Dragnea este urmărit penal pentru cinci infracțiuni în dosarul Tel Drum, acesta spunea că se urmărește preluarea PSD de către statul paralel.

Acum, miile de documente din interiorul companiei TelDrum intrate în posesia jurnaliștilor de la Rise Project ar putea să dezvăluie o rețea la care nimeni nu îndrăznise să se gândească.

 

”O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”, scriu jurnaliștii.

Potrivit RISE Project, valiza ar conține:

*Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc.

*Mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

*O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș.

*1.000 de fotografii din excursii exotice, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau ... “L I V I U”.

*Un stick de memorie cu informații de lucru

*Copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.

După dosarul VALIZA pe care îl vor prezenta jurnaliștii de la Rise Project, în următoarele zile, nimeni nu va mai putea să spună, vorba cântecului, că “sfârșitul nu-i aici” pentru Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel