Să mergi la spital ca să mori

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Ce se întâmplă într-o țară care a “devastat” state dezvoltate ale lumii – se moare pe capete în spitale, acolo unde mergi să te salvezi.

Într-un spital înființat în anul 1906!!!!

Cine nu a fost în spitalul Marius Nasta e bine să nu încerce acest sport extrem. De cum treci pragul spitalului ai impresia că ai intrat într-un lagăr. Am trăit această experiență cu mulți ani în urmă, dar înțeleg că nu s-a schimbat mai nimic între timp.

Oricum, după ce ieși de acolo, ai senzația că trebuie să-ți arzi hainele sau să le arunci.

De câteva zile, doctori și manageri ai spitalului Nasta se întrec în declarații care mai de care mai cinice și neprofesioanele.

De câteva zile încep să apară informații despre situația incredibilă în care se află un spital în 2019, într-o țară europeană, dar nu și despre numărul de morți. Poate sunt, poate nu. Dar ce contează numărul?

Care dintre aceste declarații vi se par mai năucitoare?

„Nu știu care este numărul de pacienți decedați din cauza infecțiilor și eu vreau să aflu câți sunt și să știu adevărul de la secția ATI”, Beatrice Mahler, manager spital „Nasta”,  pentru Libertatea.

„El a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei”, Ioan Cordoș, șeful Secției de Chirurgie Toracică de la „Marius Nasta”.

Și, totuși, cum e să mergi la spital ca să mori într-o țară în care Dragnea și Dăncilă nu văd decât propriul lor interes?

Și cum este ca nimeni să nu fie revoltat, să nu ia cu asalt ministerul, spitalul, Piața Victorie? Chiar dacă zeci de dubițe i-ar încărca în drum spre secțiile de poliție? Cum?

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel