Românii din DIASPORĂ, în PERICOL

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Românii din diasporă sunt în pericol. Prima decizie împotriva lor a venit de la Primăria Capitalei, printr-o notă semnată de viceprimarul Aurelian Bădulescu, prin care sunt anunțați că nu li se aprobă protestul din fața guvernului, din Piața Victoriei, de pe 10 august. Mii de români plecați în străinătate anunțaseră deja că și-au cumpărat bilete, și-au luat concediu și vor porni spre București pentru a spune nu corupților. Acest refuz este o sfidare pe față a unor oameni care au fost principalul investitor al Românie, prin banii pe care i-au trimis în țară, care muncesc pe brânci departe de casă nu din plăcerea de a sta fără copii și părinți, ci pentru că țara lor nu le dă nicio șansă.

Articolul 2 din Legea 60/1991 invocat de autorități în documentul prin care se anunță respingerea solicitării spune că adunările trebuie să fie pașnice și civilizate. Cu alte cuvinte, autoritățile din București îi suspectează pe românii din diasporă că sunt violenți, cu comportament agresiv, care ar putea să pună în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, viața sau bunurile acestora ori ale domeniului public. 

Așadar, banii românilor plecați sunt buni pentru țară, dar nu mai au niciun drept aici.

Aceasta ar putea fi prima, dar nu și ultima, decizie împotriva diasporei. Mai multe publicații au relatat că politicienii de la putere ar intenționa să schimbe regulile privind alegerile, astfel încât românilor plecați din țară să li se limiteze dreptul de vot prin impunerea unor condiții greu de realizat. De altfel, există confirmări de la lideri importanți ai coaliției majoritare că se pregătește modificarea sistemului de vot, asfel încât PSD să fie avantajat.  Nu se știe ce alte modificări va conține legea respectivă.

În acest moment nu se cunoaște răspunsul pe care diaspora îl va da – va renunța la acest protest, va merge mai departe, va solicita aprobare pentru o altă dată? Este limpede că autoritățile locale și centrale  încep să pună pumnul în gură celor care au altă părere decât ei. După miile de amenzi, rețineri, ridicări, din ultimele luni, azi se mai face un pas spre o conducere autoritară în România. Mai pe scurt, așa cum de altfel Dragnea a anunțat, vor merge până la capăt. Rămâne de văzut ce vor face cei care luptă pentru democrație și pentru continuarea luptei  împotriva corupției. Lupta încă se dă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel