Românii din diaspora, copiii vitregi ai țării!

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Marius Dobrescu: Domnule Cioloş, aveţi şansa de a câştiga simpatia Diasporei. Respectul după!

Dacian Cioloş a fost desemnat astăzi de preşedintele Iohannis  să alcătuiască viitorul Guvern care în mod normal ar trebui să gestioneze problemele ţării până la viitoarele alegeri. În Parlament nu va avea probleme de vreme ce în momentul de faţă niciun partid nu se va încumeta să dea un vot de neîncredere la adresa viitorului cabinet.


Şansa domnului Cioloş este legată de stradă şi nu de legitimaţia de tehnocrat. Şi astfel, va putea propune orice nume sau orice structură de ministere, iar acestea vor fi validate. Dar ceea ce trebuie să nu uite în special mentorul său, Klaus Iohannis, sunt românii din diaspora. Aceştia sunt cei care în noiembrie anul trecut au făcut posibil ca Iohannis să ajungă şeful statului. Aceştia împreună cu rudele şi familiile lor din ţară alături de alte milioane de români care şi-au dorit o schimbare.

 

Acum domnule Iohannis şi domnule premier desemnat Cioloş este momentul unei alte schimbări. Este momentul ca în sfârşit milioanele de români din afara graniţelor ţării să beneficieze de un minister dedicat lor. Este nevoie de o echipă de oameni care să le cunoască problemele şi să vrea să le vină în ajutor.


Poate că de această dată, doi oameni cu o viziune europeană, vor înţelege acest lucru. În trecut enunţuri de acest fel au mai existat dar s-au pierdut printre mesajele populiste ale politicienilor efemeri.


Singurul gest făcut de clasa politică a fost legea votului prin corespondenţă pe care însă PNL şi PSD au ciopârţit-o după propriul chip. Aveau şansa atunci să transmită un semnal că le pasă. Nu au făcut-o.


Poate domnule Cioloş, dumneavoastră ne veţi demonstra contrariul. Mandatul nu va fi unul lung. Un an de zile. Dar aveţi şansa să faceţi ceva şi să rămâneţi primul premier care a înţeles acest lucru. Este vorba de un gest normal faţă de milioanele de români, care au fost obligaţi să plece pentru a-şi asigura o viaţă decentă dincolo de graniţele ţări. Forţaţi, domnule Cioloş, de o clasă politică incoerentă care vă va susţine cabinetul când le veţi cere votul.


Nu uiţaţi acest lucru şi ne veţi câştiga simpatia. Respectul în timp.

 

Un editorial de Marius Dobrescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel