România, țara în care fetițele sunt violate de tați, frați, vecini sau interlopi

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Într-o țară civilizată fetițele nu sunt nici violate, nici omorâte de frați sau tați.

Se întâmplă extrem de rar ca o fată să fie violată iar atunci se cutremură nu numai comunitatea în care s-a săvârșit fapta abominabilă, ci întreaga țară, punând în mișcare instituții și mecanisme de prevenție și sancțiune.

În Români sunt nu zeci, chiar sute de cazuri de viol și, culmea, toată lume rămâne impasibilă. O știre cu un viol sau o crimă a devenit una obișnuită . De altfel, nu cred să existe o statistică a acestor cazuri iar despre măsuri nu se aude nimic nici din partea Bisericii, ONG-urilor, preocupate sau nu de familiile tradiționale, sau a vreunei instituții ale statului român – poliție, guvern, parlament. Nu există nicio interpelare a vreunui paramentar pe acest subiect.

În 2015 scriam un text despre aceste cazuri cutremurătoare, dând mai multe exemple:

#Scene inimaginabile într-un sat din Sălaj. O fetiţă de 12 ani a fost violată, luni la rând, de propriul tată şi de fratele mai mare, în vârstă de 23 de ani.Totul – cu ştirea mamei, Adevarul, 16 ianuarie 2015.
#O fetiţă de 14 ani, din Popeni, Sălaj, a fost violată timp de trei ani de tatăl vitreg. Tot în Popeni, un bărbat a fost prins în 2013 că îşi viola de mai mulţi ani cele două fiice naturale – de 10, respectiv 12 ani, Adevarul, 16 ianuarie 2015.
#Cu mama plecată la muncă în Italia, o fetiţă a îndurat trei ani violurile tatălui vitreg, 24 septembrie, 2014, Adevărul.

#Un bărbat de 35 de ani din Sibiu și-a violat fetița de 1 an și 10 luni, apoi a postat imaginile pe internet, 25 februarie 2015.

Din 2015, numărul violurilor a crescut, așa cum o dovedește o simplă căutare pe google, iar măsurile lipsesc în continuare. Nici societate nu pare preocupată de acest subiect.

Iată câteva exemple recente:

#Fetița de 5 ani, violată și ucisă în bătaie la Baia Mare. Mamă: ”Mai bine muream eu”. Știrile PRO Tv, 1 mai 2018.

#Violată timp de 10 ani de propriul frate. Brăila. Știrile PRO TV, 10 aprilie 2018.

#Fata de 13 ani, din comuna Arsura, Vaslui, i-a căzut pradă unui individ cu cinci ani mai mare, într-o vie din sat. 23 mai 2018, știrile Pro TV.

#O adolescentă a fost condamnată la 6 luni de închisoare pentru avort. Fata fusese violata de fratele ei. 21 .07.2018, www.stiripesurse.ro.

#O fetita de 13 ani din Olt a fost violata  pe camp de doi barbati. 18 iunie 2018, stirile KanalD.

#Un VIOLATOR în serie a fost prins, lângă Bucureşti!  Observator Tv, 7 august 2017.

#VIOL în CIMITIR. Fată de 14 ani din Bihor BATJOCORITĂ de ȘAPTE INDIVIZ. Evz, 5 iunie 2018.

Ultima știre a venit chiar în aceste zile: Elevă de 17 ani, luată cu forţa şi violată în scara unui bloc pe principala arteră din Vaslui. Suspectul, un personaj din lumea interlopă apropiat al Cordunenilor, din ziarul Adevărul de marți 24 iulie 2018. În știre se mai spune că deşi a strigat după ajutor, iar agresiunea s-a petrecut pe principala arteră a oraşului, strada Ştefan cel Mare, nimeni nu a intervenit

Cu toate acestea este o tăcere asurzitoare în România pe acest subiect.

Vă mai amintiți cazul copiilor români luați de statul norvegian? Câtă energie și bani au consumat câțiva parlamentari PNL și PSD făcând drumuri în Norvegia, ba mai mult, au mers până acolo încât doreau modificarea legislației din acea țară.

Ați văzut vreun parlamentar deschizând gura pe acest subiect?  Sau vreun ministru, prim ministru, lider de partid?

Preocuparea principală  în acest moment este dacă doi bărbați pot să se iubească sau să facă sex.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel