Protest 10 august. Diaspora, gest UNIC în LUME!

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestul de pe 10 august din București, din Piața Victoriei, la care și-au anunțat prezența mii de români plecați să muncească în străinătate este un gest unic în lume. Nu a mai existat nicăieri și nicicând un astfel de protest. Cum nu există nicio altă țară care să nu fie în război și din care să plece atâtea milioane de osmeni în căutarea unei vieți mai bune sau doar a unei simple bucăți de pâine.

Cum rar găsești un stat care să fie împotriva cetățenilor săi așa cum este România.

Nu știu câți români vor veni în țară pe 10 august, dar știu sigur că această știre va face înconjurul planetei. Pentru că ceea ce se întâmplă pe 10 august  este fără precedent în lume. Un gest unic care va impresiona lumea întreagă și care va fi pe primele pagini ale presei internaționale – românii emigranți s-au întors în țară pentru a o salva din ghearele hoților.

Cu o astfel de poză, Dragnea nu se mai poate lupta. Și din simplul motiv că el nu va avea ce diasporă să cheme la un protest identic, așa cum a făcut cu simpatizanții psd-iși îmbrăcați în alb. De unde să-i ia, din Teleorman de la ajutoare sociale? Ar putea, dar Diaspora nu stă în Teleorman, ci prin lumea largă unde Dragnea nu poate să păcălească pe nimeni.

În anii 90 era o dezbatere în presă despre beneficiile emigrației. Și mai toți analiștii considerau că cei care plecau în anii 90 să muncească în străinătate se vor întoarce în țară peste câțiva ani și vor pune în aplicare ceea ce au învățat în capitalismul adevărat. Ei, bine, ei nu s-au mai întors să facă afaceri, nu pentru că nu au vrut, ci pentru că nu au fost lăsați, dar iată că astăzi vin să-și salveze țara. Deși prin miliardele trimise o fac de 20 de ani. Iată însă că adevăratul beneficiu al emigrării este că acum, la nevoie, românii plecați în pribegie se întorc și demonstrează astfel că le pasă de soarta României chiar dacă trăiesc departe de ea. Un gest unic care va uimi planeta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel