Presa italiană a ignorat total românul-erou, dar nu uită niciodată de infractori

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Italia
Italia

Ieri seară, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român. De ce? 

Atunci când sunt fapte de condamnat, infracțiuni sau alte grozăvii, televiziunea și presa italiană nu uită niciodată să menționeze că autorii sunt români. În presa scrisă găsim chiar și numele complete alături de vârstă și alte detalii. Poate că nu este o faptă chiar de condamnat, oprobriul public fiind uneori mai de temut decât închisoarea pentru unii dintre conaționali. 

Ieri seară însă,  un român a făcut o faptă demnă de tot respectul: s-a aruncat în apele Tibrului și a salvat o femeie care voia să se sinucidă. Și-a riscat viața pentru a o salva. A ținut-o la suprafață până ce autoritățile au intervenit și i-au scos din apă pe amândoi.

Știrea a fost la toate canalele italiene de știri, însă nici una nu a precizat că eroul zilei este de fapt un român. În acest caz nu era nevoie de nume și prenume, ci doar mențiunea că "acești români" pe care îi condamnă tot timpul nu sunt toți la fel și iată, unii își riscă viața doar pentru a face bine. Românul nostru se afla la muncă acolo și și-a continuat treaba, după toată întâmplarea demnă. 

Poate că n-am fi aflat niciodată despre el, dacă publicația Il Messagero n-ar fi strecutat această informație, ignorată de toată mass-media italiană: eroul este un român. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel