DOVADA. Cum a plănuit Jandarmeria să BATĂ 100.000 de oameni fără să PLĂTEASCĂ

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Jandarmii care s-au purtat ca niște brute au știut că nu pot fi identificați.

Din ce în ce mai mult se conturează ideea că represiunea de pe data de 10 august a fost una premeditată de liderii politici de la putere.

Ce plan a avut puterea din România pentru 10 august? A vrut să înăbușe în sânge manifestația pașnică? A vrut încă de la început să ciomăgească, să terorizeze, să înspăimânte cetățenii acestei țări? Crede cineva că liderii politici care conduc acum România au stat cu mâinile în sân în așteptarea unor sute de mii de oameni care să le strige pe 10 august – Plecați acasă, Nu suntem o nație de hoți?

Ultima dovadă apărută pare să ducă exact către această concluzie, la faptul că ministerul Afacerilor Interne a premediat totul, iar Jandarmeria Română a executat, a fost bâta cu care Liviu Dragnea a lovit fără discernământ copii, femei, bătrâni și pe oricine i-a ieșit în cale.

Jurnaliștii de la Passport Productions au sesizat faptul că mulți jandarmi aveau indicativul de pe căști ascuns cu bandă izolatoare.

De ce ai ascunde indicativul? Doar dacă nu dorești ca cineva să te identifice. În acest fel, ascunzându-și numărul de identificare, sub protecția anonimatului, au putut să bată fără teama de a plăti. S-au asigurat că orice dosar deschis de procuratura va dura tot 30 de ani ca cele ale Revoluției și Mineriadei.

Procurorul militar Ionel Corbu a liniștit populația spunând că jandarmii care au participat la intervenţia de vineri din Piaţa Victoriei pot fi identificaţi după numărul de pe cască. Cum de nu știa procurorul Corbu că nu există numerele pe cască? Fie nu le-a cerut, fie nu le-a primit, dar nu I s-a părut nimic în neregulă.

„Există modalităţi specifice de identificare, ei au un număr de identificare pe cască şi am remarcat acest lucru, cunoaştem acest lucru şi evident că mai devreme sau mai târziu îi vom identifica” , a spus procurorul Corbu.

Nu înțelegem nici sintagma – mai devreme sau mai târziu. Cam cât de târziu să fie domnule procuror, vreo 20-30 de ani?

Dacă jandarmeria și-a ascuns numerele de identificare a știut din timp că va acționa violent, dar a știut și că nu este legal ceea ce face. De aici începe discuția, ancheta și începutul sfârșitului. Ministerul Afacerilor Interne, Jandarmeria Română și Parchetul trebuie să răspundă urgent.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel