Oana Stănciulescu: De ce sute de tați români își violează fetițele? Intereseză pe cineva acest fenomen?

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Marcel Vink, din Olanda, jurnalist la Telegraaf, a declarat în direct la B1 TV, la emisiunea Dosar de politician, realizată de Silviu Mănăstire, că România este privită ca un rai al pedofililor. El a făcut această declarație în contextul tragediei din Dâmbovița, unde o fetiță de 11 ani din Gura Șuții a fost violată și ucisă de un cetățean olandez. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că în România numărul de cazuri în care fetițele sunt violate chiar de tați a crescut de la an la an, în indiferența totală a autorităților.

În societățile moderne, civilizate, un caz de violare a propiului copil se petrece poaate la 10 ani sau mai mult, iar acest lucru zgyuidă comunittea în care s-a petrecut nenorocirea.

În România, cazuril în care tații își violează fetițele au ajuns l fapt divers la și aaltele. Nu mai zguduie, înspăimântă, îngrijoreză pe nimeni. Deși, nu-mi amintesc să o fi făcut vreodată. Câtev declarații uimite ale vecinilor însoțesc și încheie, de regulă, aceste știri. Informația că un tată și-a violat fetița de 9, 10 , 11 ani sau 15, este la fel de neinteresantă pentru opinia publică și pentru autorități ca un accident ușăr, fără victime, fără vip-uri.

Nimeni nu studiază fenomenul, nimeni nu analizează, nimeni nu trage concluzii, nimeni nu dă răspunduri, nimeni nu ia măsuri, nimeni nu demarează campanii de informare. Nimeni, nimic. Deși toți politicienii români se declară mame și tați iubitori, aproape de români, suflete sensibile, gata să plângă dacă este nevoie să impresioneze electoratul, niciun glășcior nu auzim în debutul vreunei ședințe de guvern, transmise în direct , fapt nemaiîntâlnit în țările civilizate, pe acest subiect. Mamele națiunii și-au înghițit limba?

Și, totuși, mulți tați din România, își violează fetițele. Poate să răspundă cineva DE CE? 

Iată doar câteva exemple:

În urmă cu o lună, pe 20 august, o fetiță de 15 ani, din Vaslui a fost violată de tată. Chiar și după viol, mama și fiica locuiau în aceeași casă cu cel bănuit că a agresat sexual fetița de 15 ani, și, atenție!!!, împotriva căruia nu s-a luat nicio măsură.

Un bărbat de 48 de ani din Bacău, care era acuzat că și-a violat cele două fiice și pe fata celei de-a treia iubite, era în urmă cu câteva săptămâni, judecat în libertate, în ciuda apelurilor repetate ale procurorilor care îl consideră pericol public. 

Pe 24 aprilie 2019, un caz înfiorător, descoperit în Săptămâna Patimilor, în localitatea Ruscova din Maramureș, a dus la reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat suspectat că și-a violat fiica de 12 ani, în mod repetat.

Un bărbat de 38 de ani din judeţul Vaslui a fost acuzat că şi-a violat fetiţa de 12 ani. Tatăl era considerat  ”unul model”.

Lică Melinte (38 ani) din localitatea Popeni, comuna Zorleni, Vaslui a fost arestat de Judecătoria Bârlad fiind acuzat că şi-a violat fetiţa de 12 ani. Bărbatul, electrician la o societate din Bârlad,  se afla în prezent în concediu pentru creşterea copilului.

"Pe lângă abuzul sexual, fetiţa a fost obligată să trăiască şi o procedură juridică traumatizantă.  Deşi minoră, a fost audiată în mod repetat de către poliţişti (bărbaţi), atât la postul de poliţie din sat, cât şi la Poliţia Municipiului Bârlad, fără a fi prezent vreun psiholog, ci doar în prezenţa mamei şi a unui avocat, copila este copleşită psihic şi emoţional",scriau la vremea respectivă jurnaliștii.

Un bărbat de 52 ani din localitatea vasluiană Deleni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de viol în formă continuată. Victima agresiunilor sexuale a fost fiica acestuia în vârstă de doar 11 ani.

Un bărbat de 37 ani din comuna vasluiană Iana a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a violat propria fiică, în vârstă de 13 ani. Ororile se petreceau în casă de mai multe luni, sub privirile unui alt copil, în vârstă de 9 ani.

Un bărbat din comuna Mădulari-Vâlcea a fost arestat pentru 29 de zile deoarece timp de şase ani şi-a violat fetiţa, acum în vârstă de 16 ani. 

Exemplele pot continua, sunt zeci, poate sute. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel