Oana Stănciulescu: Trebuie DEMISĂ urgent. E un comportament BOLȘEVIC! Ministerul de Externe a stat cu fiola în fața secțiilor de votare

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean, a declarat la audierile din Comisia parlamentară de anchetă pentru presupusele fraude la alegerile din 26 mai că misiunile diplomatice au raportat mai multe incidente, iar "în multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot".

Jurnalista Oana Stănciulescu a declarat pentru STIRIDIASPORA că după aceste declarații, Laura Chiorean ar trebui demisă.

"Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean, a declarat în fața unei comisii parlamentare că mulți români din diasporă au venit băuți la secțiile de votare pe 26 mai, unii au încercat să sustragă buletinele de vot din secții, alții au fost agresivi, au înjurat și au îmbrâncit. Ei bine, astfel de declarații am mai auzit la înaintașii politici ai doamnei Chiorean (șefa Organizației de femei a PSD din Cluj), în anii 90, pe vremea FSN și a lui Ion Iliescu, când românii anti-FSN erau acuzați că sunt niște drogați și bețivi. Un astfel de comportament de la un angajat al ministerului de Externe nu poate fi acceptat. Ea trebuie demisă urgent. Altfel însemnă că ministerul de Externe este de acord cu toate aceste acuzații. În primul rând, statul român a încălcat dreptul contituțional al cetățenilor de a vota. Dacă cineva este în culpă, atunci cei care au organizt alegerile trebuie să răspundă politic și penal pentru încălcarea acestui drept. Că oamenii s-au îmbrâncit este tot vina organizatorilor. Că o fi fost vreunul care a băut o bere în cele 6-7-8 ore de stat la coadă, tot ce este posibil. Dar nu știam că ministerul de Externe stă cu fiola în fața secțiilor de votare și numără persoanele care au băut. Un comportament bolșevic, care trebuie taxat", a spus Oana Stănciulescu pentru Stiridiaspora.ro.

Laura Chiorean este președinta Organizației de Femei din PSD Cluj și a fost numită secretar general al Ministerului Afacerilor Externe în luma martie a acestui an, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Ea a declarat la audierile de la Parlament că la alegerile europarlamentare, români din diasporă au recurs la forță pentru a vota, fără a aduce probe sau a preciza despre câți este vorba.

"Au fost raportate de misiunile noastre diplomatice incidentele care se refereau fie la grupurile de agitatori, care au făcut propagandă electorală în secţiile de votare, interzisă prin articolul 64 din Legea 208/2015, acţiuni violente de limbaj şi injurii care au fost adresate membrilor corpului diplomatic, cazuri de violenţă fizică, agresarea membrilor comisiei, folosirea de obiecte contondente pentru a intra în secţiile de votare sau sediile oficiilor diplomatice.

În multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot. Unele persoane din grupurile de agitatori se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice", a spus Laura Chiorean.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel