EXCLUSIV  ALDE rămâne acasă. Oana Stănciulescu: "Tăriceanu a primit ceea ce merita!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

ALDE, partidul condus și înființat de Călin Popescu-Tăriceanu, nu va avea niciun europarlamentar în Parlamentul European după eșecul usturător de la alegerile de pe 26 mai. Jurnalista Oana Stănciulescu a declarat, în exclusivitate pentru stiridiaspora.ro, că "a primit ceea ce merita", în condițiile în care Tăriceanu este spărgătorul PNL, de profesie.

"În 2014, Călin Popescu Tăriceanu, membru fondator al PNL, și-a spart propriul partid, la puțin timp după ce l-a condus. Fapt fără precedent. Nu pot uita imaginea cu Tăriceanu urcând treptele guvernului în fugă să-i ceară prietenia lui Ponta, imediat ce PNL decisese să rupă USL, alianța cu PSD. Tăriceanu a anunțat atunci că va negocia direct cu Victor Ponta rămânerea PNL la guvernare, deși liberalii deciseseră rupseseră alianța.

Și cum PNL nu a vrut, Tăriceanu a găsit câțiva fripturiști care voiau să rămână pe posturi și a rupt propriul partid. Mi-am reamintit atunci de aripile desprinse din PNL, de-a lungul timpului, de disputele din interiorul partidului liberal. Culmea, Călin Popescu Tărciceanu a făcut întotdeauna parte din grupul care s-a desprins de partid. De pildă, în iulie 1990, cinci lideri liberali tineri au contestat conducerea "bătrânilor" din PNL. Într-o seară, Dinu Patriciu, Călin Popescu-Tăriceanu, Radu Cojocaru şi Andrei Chiliman, toţi secretari executivi, şi-au dat întâlnire acasă la Radu Câmpeanu, preşedintele PNL. Oficial, scindarea PNL s-a produs la 12 iulie 1990, când Delegaţia Permanentă a PNL a confirmat hotărârea Biroului Executiv de excludere a membrilor de partid Dinu Patriciu, Andrei Chiliman, Călin Popescu-Tăriceanu, Radu Cojocaru, Gelu Netea. Peste 11 zile, o nouă formaţiune politică apărea în spaţiul public românesc, odată cu legalizarea PNL-Aripa Tânără la Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Duminică, pe 26 mai, Tăriceanu a primit ce merita", a spus Oana Stănciulescu pentru stiridispora.

Reamintim că ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu a făcut pragul de 5% pentru a intra în Parlamentul European, deși sondajele îl cotau cu un procent dublu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel