Oana Stănciulescu: România, stat eșuat!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Este România, în acest moment, un stat eșuat? Jurnalista Oana Stănciulescu susține că toate evenimetele din ultimele zile arată că instituțiile statului sunt în disoluție, iar reconstruția lor este o prioritate pentru guvernul Oraban.

"Ultimele zile au fost marcate de mai multe tragedii - un băiețel din Iași a murit cu zile la spital, mai multe persoane s-au bătut, ucis sau sinucis, un student a fost bătut bestial într-un club, alți elevi s-au bătut la fel de crunt, dar de data aceasta la școală, continuă disparițiile de copii și violurile, un vas eșuat cu 12.000 de oi a fost o provocare mult prea mare pentru instituțiile statului. Așa a arătat statul român, prin instituțiile lui, în ultimele zile.

Când îți mor copiii cu zile la spital, atunci este un semnal de alarmă care ar trebui să ajungă până la ultimul responsabil din sistem. Violența în România a escaladat, a atins limite de neimaginat. Ar trebuie să fie o prioritate națională, nu doar pentru ministerul de Interne.

În acest moment, instituțiile statului par a fi în disoluție. Nu există regulamente de funcționare, iar acolo unde există nu le cunoaște nimeni și, în consecință, nu le aplică nimeni. Totul este la voia întâmplării. Un stat haotic reprezentat de instituții haotice, în care profesioniștii sunt, cel mai probabul dosiți prin birouri, marginalizați, în timp ce conducerile politice au ajuns acolo ca să ia cu japca ce mai este de luat.

Guvernul Orban are o misiune dificilă, aceea de a pune ordine în instutuții și de a le profesionaliza", spune jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel