Oana Stănciulescu: Nașterea lui Iisus Hristos și renașterea poporului român

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Din 1989 încoace, Crăciunul nu mai este unul obișnuit. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că este o obligație morală  a societății românești să conștientizeze importanța acestor zile.

„În urmă cu exact 30 de ani, pe străzile Bucureștiului pline de sânge s-a strigat „Vom muri și vom fi liberi”, „De Crăciun ne-am luat rația de libertate” sau „Jos comunismul”.

Spre deosebire de Germania de Est, de pildă, toate aceste drepturi au fost câștigate cu sânge. Din păcate, cei care au mâinile pline de sângele tinerilor trăiesc în continuare în case de protocol, cu pensii speciale, fără să fi fost trași la răspundere. Una dintre cele mai mari rușini ale acestei țăria este aceea că vinovații nu sunt la pușcărie.

Obligația fiecărui părinte, bunic, profesor, în aceste zile măcar, este să le spună tinerilor care nu erau născuți atunci sau erau prea mici, cui datorează fapatul că ei acum sunt liberi să se exprime, să călătorească, să aleagă. Din datele oferite de sondajele de opinie se pare că puțini fac acest lucru. Au uitat repede cui datorează libertatea lor.

Cu toate acestea, românii și-au luat rația de libertate, singuri, de Crăciun, iar acest lucru face ca importanța acestei sărbători creștine să fie dublă. Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos înseamnă pentru poporul român și renașterea lui în libertate și democrație. Iar obligația noastră este să spunem din generație în generația că 1989 este anul cel mai important din istoria recentă a României”,  consideră jurnalista Oana Stănciulescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel