Oana Stănciulescu: Marea problemă a lui Dan Barna este electoratul USR. De ce nu-l votează un USR-ist din DIASPORĂ/ "Nici dacă-mi aduce urna acasă nu o fac"!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, îl plasează pe președintele USR Dan Barna abia pe locul 3, cu un procent de 14, 2%, după Klaus Iohannis, cu puțin peste 45 de procente, și Mircea Diaconu cu 16,6% din voturi. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că Dan Barna ar putea avea probleme cu propriul electorat, la alegerile prezidențiale din această toamnă, nu cu cel al PSD.

"Declarația, explicația, analiza unui român stabilit în Germania îmi confirmă bănuielile, dar și anumite informații care vin din zona USR-PLUS, și anume că electoratul alianței este împărțit în cazul alegerilor prezidențiale. Ciprian din Germania a explicat marți la emisiunea lui Moise Guran de la Europa FM că este un alegător USR, care i-a votat la europarlamentare și o va face de două ori și anul viitor - la locale, pentru care o să vină special în țară, și la parlamentare. Dar nu și la alegerile prezidențiale, votul lui fiind îndreptat spre Klaus Iohannis. 

Are și două argumente în favoarea deciziei - scorul mic pe care Dan Barna l-a obținut în propriul partid la congresul care s-a încheiat recent, dar nu și numărătoarea, și faptul că nu este pregătit suficient pentru această funcție.

La întrebarea lui Guran de ce un votant USR nu-l votează pe Dan Barna, Ciprian îi răspunde foarte convins că "nici dacă-mi aduce urna casă nu-l votez".

"Nu este omul potrivit, trebuia să mai aștepte, nu are experiență, s-a grăbit, este prea tânăr, nu este potrivit. Dacă vorbim despre experiență, și Paleologu are mai multă decât Barna", a spus Ciprian din Germania, care a stat opt ore la coadă la alegerile europarlamentare, la o secție din Frankfurt pentru a vota USR.

Aceasta este vestea proastă pentru Dan Barna, nu sondajul realizat de IMAS, care este o poză a lunii septembrie, când candidatul USR nu a fost prea activ. Însă Dan Barna este un candidat serios pentru turul doi, probabil cu cele mai mari șanse și cu cel mai mare potențial de creștere.  

Dacă va ajunge însă în turul doi cu președintele Klaus Iohannis este posibil ca mulți dintre alegătorii lui să procedeze așa cum au făcut-o la congresul propriului partid - să dea jumătatea de voturi celuilalt candidat, în acest caz lui Klaus Iohannis. Motivele le-a spus Ciprian din Germania. Așadar, dacă va ajunge în turul doi, nu electoratul PSD pentru care s-a dus la Antena 3 va fi marea lui problemă, ci propriul electorat", spune Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel