Oana Stănciulescu: În următoarele 10 zile, bătălia pentru turul doi va arăta și cine sunt trădătorii

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Alegerile prezidențile de pe 10 noiembrie au o singură cunoscută - candidatul de pe primul loc, și anume președintele Klaus Iohannis. Bătălia pentru locul doi se joacă în următoareke zile și va scoate la iveală lucruri interesante, susține jurnalista Oana Stănciulescu.

"Campania electorală pentru primul tur se apropie de final. Peste 10 zile va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, având în acest moment o singură certitudine, și anume cine se va situa pe primul loc. Președintele în funcție, Klaus Iohannis, va ocupa detașat acest loc, după cum arată, de altfel, toate sondajele de opinie. Bătălia se va da pentru turul al doilea.

USR și Dan Barna au jucat extrem de rău, în ultima vreme, mai multe cărți importante - moțiunea de cenzură, intrarea la guvernare, dar mai ales susținerea guvernului Orban. Toate aceste poziționări le-au luat în jur de 3-4 procente. Așa că de pe locul 2 fără emoții, Dan Barna a căzut pe 3.

În schimb, Viorica Dăncilă care înainte de moțiunea de cenzură era în cădere liberă, a profitat de bâlbele USR și este în acest moment în finala pentru Cotroceni, chiar dacă au apărut teme care puteau să o saboteze - Colectiv, prestația unor lideri PSD la audierile miniștrilor, scandalul spitalului oncologic.

În acest moment, între Dăncilă și Barna este o diferență de 3-4 procente, însă fără să fie sondați și românii din diapora, unde candidatul USR stă bine. Nu atât de bine ca la alegerile europarlamentare, dar diferența dintre Barna și Dăncilă ar putea fi adusă de acolo.

În următoarele 10 zile, în funcție de scandalurile, greșelile, poziționările celor 2, se va decide finala. Este de urmărit cum vor acționa cei care vor să preia PSD după Dăncilă, cei care vor să fie viitorii președini ai social democraților. Aici se va da lupta cea mare iar aceștia se vor devoala până pe 10 noiembrie", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel