Oana Stănciulescu: Iată de ce a DISPĂRUT Mircea Diaconu

Oana Stanciulescu |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

La sfârșitul lui august, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, renunța la candidatura pentru prezidențiale iar Victor Ponta, șeful Pro România, anunța și noul candidat al celor două partide - Mircea Diaconu. Astăzi, nimeni nu mai vorbește despre acesta, deși alegerile sunt pentru două săptămâni și jumătate. Jurnalista Oana Stănciulescu explică pentru STIRIDIASPORA ce s-a întâmplat cu această candidatură.

"La sfârșitul lunii august, Călin Popescu Tăriceanu surprindea pe toată lumea, inclusiv pe colegii de partid, cu decizia de a renunța la candidatura pentru prezidențialele din această toamnă.

Ponta, partenerul lui de la ruperea PNL încoace, avea pregătit și un înlocuitor. Mulți au suspectat că Tăriceanu ar fi fost obligat de Ponta să renunțe în favoarea lui Diaconu.

De ce ar fi făcut Ponta acest lucru? Este foarte posibil ca fostul președinte al PSD, Victor Ponta, să-i fi oferit lui Diaconu un rol în planul lui de a recupera partidul pe care l-a părăsit și care mai apoi l-a trădat. Cel mai probabil Diaconu nu a știut acest lucru. Orgoliul lui de a crede că merită să ajungă președintele țării a fost suficient.

La vremea respectivă, Ponta spunea că Mircea Diaconu "poate fi un contracandidat foarte puternic pentru dl Iohannis pentru că este total altfel". Ba mai mult, un sodaj de opinie din 30 septembrie îl dădea pe Diaconu, nici mai mult, nici mai puțin, pe locul doi, după președintele Iohannis, cu 16,6%.

După moțiunea de cenzură, pare că nimeni nu-și mai amintește de Mircea Diaconu. Ponta este acum mai preocupat de negocierile cu PNL decât de alegerile prezidențiale. De ce s-a întâmplat acest lucru?

Cel mai probabil, inițial, Victor Ponta a crezut că după căderea guvernului Dăncilă, zeci de filiale PSD vor fugi în brațele lui. Șocul lui Ponta a fost că doar doi rătăciți i-au bătut la ușă. Planul era ca PSD, slab și cuprins de haosul căderii lui Dăncilă, să accepte să susțină candidatul Pro România- ALDE. Cum nu s-a întâmplat, Ponta nu mai are nevoie de Mircea Diaconu, căruia nu i-a mai rămas decât să se bucure de acest turneu prin țară.

De acum, restul este tăcere, vorba lui Nae Caranfil, de la care Mircea Diaconu ar fi trebuit să fi învățat să spună o poveste coerentă și de bun simț", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel