Oana Stănciulescu: Glonțul a fost tras din Parlament!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Un bărbat a fost împușcat mortal, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, după o încăierare care a avut loc chiar în fața Palatului Parlamentului. Primele date arată că este vorba despre o reglare de conturi în stil mafiot. Jurnalista Oana Stănciulescu spune pentru STIRIDIASPORA că autoritățile statului sunt obligate să spună cum s-a ajuns aici și măsurile pe care le-au luaat în primele 48 de ore, dar și de ce nu a reținut pe nimeni.

"În anii 90, dacă mergeai pe jos de la Universitate până la Unirii riscai ca un hoț să-ți fure geanta de pe umăr sau ochelarii de pe nas. Zece ani mai târziu, s-a întâmplat ca mai multe tinere să fie bătute în scara blocului, să li se rupă dinții, să fie lăsate într-o baie de sânge pentru un lănțișor, cercei sau geanta de pe umăr. În 2019, s-a trecut de la pumn la pistol. Singura diferență este că s-au omorât între ei. Autoritățile statului sunt obligate să spună cum s-a ajuns aici și măsurile pe care le-au luat în primele 48 de ore. De la Poliție s-a făcut o recapitulare a întâmplării care a avut loc, aidoma unui reporter care relata despre incident, și, în plus, că s-a suplimentat paza în zonă. Niciun suspect reținut. Posibilul criminal este în libertate și poliția nu pare preocupată de cest aspect.  Până atunci, interlopii se pot omorî în partea cealaltă a Capitalei, unde nu e suplimentat nimic.

Dar totuși, cum s-a ajuns aici?

În ultimii 3 ani, s-a dat o luptă pe viață și pe moarte de la tribuna Parlamentului pentru favorizarea infractorilor.

În  ultimii 3 ani, instituțiile statului au fost invadate de inculpați, unii dintre ei condamnați la ani grei de pușcărie.

În ultimii 3 ani, infractorii, condamnți în primă instanță, și-au așteptat condmnările definitive în Guvern,.

În ultimii 3 ani, foștii pușcăriați, condamnați pentru fapte de corupție, au fost reabilitați exact în sediul Guvernului.

În ultimii 3 ani, copiii celor care au trecut pe la pușcărie au fost recompensați și angajați excat în instituțiile statului?

În aceste condiții, practic, în încăierarea de duminică noaptea, glonțul a fost tras din Parlament, metaforic vorbind", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel