Oana Stănciulescu: Dispariția lui Victor Ponta!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Pro România, un partid înființat de abia un an și jumătate stă pe un butoi de pulbere. Vinovat pentru distrugerea partidului este Victor Ponta, liderul formațiunii politice, consideră jurnalista Oana Stănciulescu.

"Victor Ponta s-a aruncat în aer la doar un an și jumătate după reapariția sa. În 2011- 2014, Victor Ponta tăia și spânzura în România. Era jupânul tuturor. Decidea cine primește contracte, cine are loc de muncă, cine trăiește și cine moare. Trăgea sforile, era președintele celui mai mare partid. Ponta s-a remarcat atunci prin apucăturile sale dictatoriale. Însă abia când și-a făcut ziua de naștere pe stadionul național, s-au mai speriat unii și alții.

Eșecul din alegeri și demisia după tragedia de la Colectiv l-au pus cu botul pe labe câțiva ani. Era un pisicuț, chiar așa cum l-a numit Traian Băsescu. Nu ridica privirea de jos și începuse să joace rolul băiatului bun, cumsecade, care ajută bunicuțele să treacă strada. După ce și-a înființat Pro România și au început să vină câteva nume cunoscute în partid, Ponta a crezut că este un mare om politic și că e o chestiune de timp până va redeveni stăpânul țării. Cu Liviu Dragnea la pușcărie și Viorica Dăncilă la șefia PSD, părea că este doar o chestiune de timp până când baronii se vor arunca în genunchi în fața lui. Când închidea ochii se vedea ca un sultan.

Jurnaliștii au dat năvală să-l invite la dezbateri ca pe guru, iar unii analiști l-au proclamat cel mai bun politician din opoziție, uitând că Ponta ce spune astăzi nu mai este valabil până a doua zi. 

Doar că socotelile politice au început să nu-i mai iasă - după moțiunea de cenzură n-a dat nimeni năvală în partidul său, niciun mare PSD-ist nu a fugit în brațețe lui, așa că nici Mirca Diaconu nu mai era de niciun folos. Planul lui Ponta era ca după moțiune să-i convingă pe PSD-iști să o arunce pe Dăncilă peste bord și să-l susțină pe candidatul lui.

De atunci însă, în decurs de câteva săptămâni, Ponta a pierdut cam tot - speranța că va conduce PSD, pe aliatul ALDE- Tăriceanu, pe candidatul la prezidențiale și, mai nou, jumătate din partid. 

Cum să mai ajungi tu mare politician, partidul balama care decide cine intră la guvernare, cine pune miniștri, secretari de stat, comisari europeni, și chiar președintele României peste 5 ani, când ai mai rămas cu 3 colegi de partid?

În doar câteva săptămâni, Ponta a ajuns pe marginea gropii pe care a săpat-o pentru alții. În acest moment, se poate spune că Victor Ponta este istorie, diapariția lui din prim planul politicii fiind doar o chestiune de timp", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel