Oana Stănciulescu: Scenariu de COȘMAR. Ce fac Ponta și Barna ca să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Partidele din opoziție, care au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, se întrec acum în a pune condiții pentru a valida viitorul executiv. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că este un bătălie politică pentru accederea în turul doi al alegerilor prezidențiale din noiembrie, până la care nu trebuie validat guvernul Orban.

"După ce inițial USR a anunțat că nu vrea la guvernare, dar votează un guvern minoritar de tranziție liberal, s-a răzgândit și anunță că are câteva condiții maximale, aproape imposibil de realizat – trecerea prin Parlament înainte de învestirea noului executiv a unui pachet de măsuri privind alegerile locale în două tururi, adoptarea inițiativei Fără penali în funcțiile publice. Solicitări cu care nu doar că PNL este de acord, dar au fost anunțate de liberali cu mult înainte să fie ridicate de USR la nivel de condiții. 

Întrebarea este cum poți să votezi într-o săptămână toate aceste proiecte? Ar fi nemaipomenit, dar cum să facă PNL acestă minune? Din păcate, PNL nu are majoritate în Parlament ca să poată vota aceste măsuri pe care le-a anunțat de doi ani încoace.

Așadar, USR cere alegeri locale în două tururi, UDMR într-unul singur, ALDE condiționează sprijinul de excluderea PMP de la guvernare, în timp ce PMP va susține doar un guvern din care va face parte. Pro România, în schimb, nu vrea să voteze nicicum guvernul Orban.

Și atunci, ce se urmărește? Cel mai probabil atât Dan Barna, cât și Victor Ponta au interesul ca guvernul Orban să nu fie validat până la primul tur al alegerilor prezidențiale, astfel încât să aibă o temă de dezbatere fierbinte. Ei speră că daca nu guvernul Orban nu va fi validat până la primul tur, iar la Palatul Victoriei va fi tot Dăncilă, cel care va pierde cel mai mult va fi Klaus Iohannis pentru că a declarat că fiecare zi cu acest guvern va fi o pierdere pentru România.

Doar că ceea ce ignoră cei doi lideri politici este că în aceste condiții ar putea câștiga tocmai PSD iar Viorica Dăncilă să ajungă în turul al doilea. 

În plus este lipsit de eleganță politică din partea USR să lase PNL singur, când alegătorii celor două partide au cerut la unison - Jos Dăncilă", a spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel