Tupeul lui Adrian Năstase

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Reacția fostului premier Adrian Năstase, condamnat pentru fapte de corupție, după ce președintele Klaus Iohannis i-a retras decorația acordată de Ion Iliescu în 2002, nu este doar nepotrivită, ci arată tupeu și aroganță, consideră jurnalista Oana Stănciulescu. 

"Adrian Năstase se întreabă pe blogul domniei sale dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Iuliu Maniu, după condamnarea sa, așa cum a procedat președintele Klaus Iohannis cu el. Nu domnule Năstase, comuniștii l-au omorât pe Iuliu Maniu în temnița de la Râmnicul Sărat și l-au aruncat la gropa comună.

Ceea ce a făcut fostul prim ministru, condamnat pentru fapte de corupție, este o blasfemie și arată tupeul și aroganța sa.

Nu-l bănuiesc pe Adrian Năstase de necunoașterea istoriei, ci de ticăloșie. Vrea să se agațe de paltonul vechi al lui Iuliu Maniu crezând că astfel nu se va vedea adevărata față a  sa. Una este să le ceri colegilor de Parlament, fie ei și de la opoziție, să-ți numere ouăle, alta este să-ți pierzi mințile în așa hai încât să crezi că numele tău ar putea vreodată să stea lângă al marelui patriot Iuliu Maniu", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Ce scrie Adrian Năstase pe blog

”Decorația din urmă cu 17 ani a fost acordată pentru unele merite (care nu cred că pot fi contestate nici din perspectiva timpului). Condamnările nedrepte, dictate, ulterior, de către Băsescu, prin instrumentele sale din magistratură, nu au nicio legătură cu argumentele pentru decorare. A te preface că, după 7 ani sau 5 ani de la condamnări că poți să le dai relvanță, este o mârșăvie politică. Cu atât mai mult, cu cât Iohannis nu a avut o „revelație divină”, descoperind textul de lege și hotărând să retragă decoratia TUTUROR celor condamnați. Decretul publicat arată o abordare selectivă și evident politică (...) Mă vor injura unii, dar mă intreb dacă comunistii i-au retras decoratiile lui Maniu, după condamnarea sa.”, a scris Năstase pe blog.

Președintele Iohannis, decret de retragere a decorațiilor unor persoane condamnate penal

Președintele Klaus Iohannis a semnat în această săptămână decretele de retragere a decorațiilor acordate mai multor persoane care au fost condamnate penal, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Printre aceștia se numără Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mirea, Adrian Severin, Gheorghe Mencinicopschi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel