1 iunie.Milioane de copii din România, violați, omorâți, bătuți și abandonați de proprii părinți

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

În România, datele demografice arată că se nasc din ce în ce mai puțini copii, iar în ultimii ani, numărul celor născuți în afara țării l-a depășit pe cel din țară. Potrivit datelor ONU, în următoarele decenii, în România vor mai rămâne în jur de 14 milioane de cetățeni. În campania electorală, mai mulți politicieni s-au arătat îngrijorați de acest fenomen, de care au uitat imeidat după câștigarea alegerilor. Mai mult, violența împotriva copiilor, îngrijorătoare după cum arată rapoartele ONG-urilor, i-a lăsat reci pe politicieni.

Natalitatea este în scădere dramatică în ultimele decenii, în schimb, ne batem joc de copiii pe care îi avem – mulți sunt bătuți, violați, chiar omorâți, neglijați, abandonați. Suntem țara care și-a ținut copiii orfani în cămine ale groazei, iar cei care s-au salvat au fost cei adoptați după 1990 de către străini. Cei care i-au chinuit au fost tot femei și bărbați, angajați ai orfelinatelor respective, din România, nu din alte țări.

Dacă dai o simplă căutare pe google, te îngrozești ce găsești – bărbat de 38 de ani din localitatea Tătătaru- Vrancea și-a abuzat sexual cei trei băieți ai săi, de 8, 9 si 11 ani (aprilie 2018).Costică Iurea din Suceava și-a violat, trei ani la rând, fiica,  de când aceasta avea 14 ani.( 2017). Nicolae Stoian, un bucureștean de 41 de ani și-a violat cele trei fiice ( 2017). Sute de cazuri ți se dezvăluie cu un simplu clic.

Există și categoria copiilor uciși de părinți, pe care cu greu poți să o citești. În 2014, 10 copii din România au fost ucişi de părinţii lor. La aceștia se adaugă și victimele din ultimii 4 ani. Și stai să te întrebi în ce an suntem, dacă nu care cumva te-ai întors în evul mediu.

Și în fine, categoria copiilor bătuți de furie sau educați cu palma. Cam două milioane. Potrivit unei statistici mai vechi, peste 600 de copii au stat luni în șir în spitale, în urma bătăilor încasate acasă.

Ca să nu mai vorbim despre copiii lăsați în țară de părinții care au plecat la muncă în străinătate. Alte drame peste care cu greu o să treacă.

Așadar, deși în jur de patru milioane de copii își sărbătoresc ziua în 1 iunie, mulți, prea mulți, nu au motive de bucurie.

Cum este posibil ca jumătate dintre copiii din România să fie educaţi cu palma, deşi legea interzice orice formă de violenţă asupra lor? Cum este posibil să-ți violezi copilul, să-l ucizi? Unde sunt autoritățile, unde este comunitatea, dascălul, preotul, primarul, parlamentarul din colegiul respectiv?

Și câteva cifre ale ONG-urilor care se ocupă de astfel de probleme. Nu există cifre oficiale ale instituțiilor statului, ceea ce spune extrem de clar cât sunt de preocupate de acest fenomen:

@Datele organizaţiei Salvaţii Copiii arată că în 63% din familii educaţia se face prin violenţă.

@La sfârșitul lui mai 2015, potrivit organizația Salvați copiii, două milioane, din cei patru milioane de copii din România, sunt educaţi cu palma, deşi legea interzice orice formă de violenţă asupra lor.

@Din păcate, bătaia e ruptă din Rai în una din cinci familii din România, după cum arată datele organizaţiilor pentru drepturile copiilor.

@Specialiștii spun că de cele mai multe ori, copiii agresaţi ajung la rândul lor părinţi agresori, spun specialiştii.

@ Consecinţele violenţei asupra copiilor sunt devastatoare, spun specialiștii.

@ Părinții din Romania nu se rușinează să recunoască faptul că își bat copiii – așa cum au făcut-o 38% dintre ei deși există o lege care interzice orice formă de violență asupra minorilor.

foto- atitudineamea.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel