Întoarcerea la popor

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Când o putere se întoarce împotriva poporului, nu contează cu ce scor a câștigat alegerile. Un partid  politic nu poate fi lăsat să distrugă ceea ce s-a câștigat în ultimii  30 de ani. Există mecanisme democratice pentru stoparea abuzurilor celor aflați la putere.

În România lui Dragnea, protestelele și moțiunile de cenzură nu au avut succes. Primele pentru că un regim autoritar nu ține seama de ce-și dorește poporul. Atunci când de un an de zile, sute de mii de concetățeni ies în stradă, iar BBC și Euronews își trimit corespondenții la București, este limede că cetățenii pentru care tu guvernezi îți semnalează că ai luat-o în sens greșit. A ignora aceste nemulțumiri și chiar mai mult, a persista în direcția respectivă denotă că nu mai guvenezi pentru țară, ci pentru propriile interese.

Moțiunile de cenzură nu au avut succes și nici nu o să aibă în viitorul apropiat, din mai multe motive – opoziția nu este unită, nu a reușit să convingă și alți parlamentari, nu are un proiect coerent și lideri vizionari.

Mai rămâne, așadar, referendumul. Decizia CCR de a-i da ordine președintelui țării, deși contravine chiar cu, culmea, Constituția României, nu poate fi acceptată pur și simplu – printr-un da sau nu. S-a ajuns într-un punct în care doar poporul poate să mai decidă – ne întoarcem în trecut, la situația de dinainte de a adera la UE, sau mergem înainte pe drumul european și democratic.

Mingea este în curtea Palatului Cotroceni, iar președintele Klaus Iohannis trebuie să decidă dacă s-a ajuns într-o situație atât de gravă încât doar întoarcerea la popor mai poate repara ceea ce s-a stricat.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel