Și dacă Ilie Balaci a murit cu zile?

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Anchetă și dosar penal în cazul morții Ilie Balaci. De ce? Simplu, din nou este vorba despre un deces care ridică mari semne de întrebare. Tratamentul alergic dat de medic cu câteva zile înainte era cel corect, manevrele de resuscitare și protocolul au fost corecte, diagnosticul pus a fost corect?

Cineva ar putea să spună că nu trebuie să ne pronunțăm până la finalizarea anchetei. Dar știm deja rezultatul – mortul este de vină, ca și în cazul lui Ion Gyuri Pascu, căruia i s-a pus un diagnostic greșit, de atac de panică, iar la un an de la deces i-au pus în cârcă și moartea.

Dar întrebarea esențială este dacă Ilie Balaci ar fi supraviețuit în altă țară. Ar fi fost salvat dacă se afla în Franța, Germania, Anglia, SUA? Într-o altă țară europeană, chiar dacă cu o creștere economică mai mică decât a României, Ilie Balaci ar fi astăzi în viață.

Câți oameni mor cu zile în România? Doar Dumnezeu știe. Opinia publică află doar cazurile sonore.

Au murit cu zile tinerii de la Colectiv. A murit cu zile pilotul  Adrian Iovan. A murit cu zile Ioan Gyuri Pascu. Au murit cu zile sute de pacienți din cauza infecților nosocomiale. Au murit cu zile și mor în continuare mii de români.

Ani de nepăsare trec pe lângă noi. Nu facem decât să-I numărăm - au trecut 3 ani de la Colectiv, 28 de la Revoluție sau de la Mineriadă. Ce s-a schimbat între timp? Poate doar numărul celor care vor să emigreze.

Și, totuși, interesează pe cineva dacă Ilie Balaci a murit cu zile?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel