Guvernul, decizie CURAJOASĂ și REPARATORIE!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Guvernul Orban a introdus astăzi pe ordinea de zi suplimentară un proiect de ordonanță privind desființarea Institutului Revoluției Române. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră că decizia guvernului Orban de a desființa Intitutul Revoluției Române este una curajoasă și reparatorie.

"Pentru cine nu știe, și sunt convinsă că sunt mulți în aaceastă situație, Institutul Revoluției Române are un Consiliu Național al cărui președinte este Ion Iliescu, iar director general este Gelu Voican-Voiculescu, primul fiind în acest post  pe viață. Este o mare rușine faptul că cei doi s-au cocoțat în fruntea unui institut, atâta vreme cât au existat și există suspiciuni în ceea ce-i privește. După declarația din decembrie 1989 a lui Ion Iliescu potrivit căreia Ceaușescu a întinat valorile comunismului, acest om este clar că nu avea ce să caute într-o astfel de funcție. Nu doar că i-a mințit pe români în 1990 când a promis că CFSN nu va candida la alegeri, ci va organiza scrutinul din mai 1990. Evident că nici prin cap nu i-a trecut, de altfel de aceea eșalonul 2 din care făcea parte Iliescu a înlătura eșalonul 1 reprezentat de Ceaușescu, să-i înlocuiească, nu să lase țara pe mâna unor forțe politice democratice. 

Iar bomboana pe colivă este faptul că cei doi sunt acuzați în dosarul Revoluției pentru crime împotriva umanității. Din acel moment, fie erau dați afară în secunda doi, fie se desființa Institutul. Mai întâi să răspundă la întrebarea cine a tras în noi după 22, apoi să răspundă pentru faptele lor. Decizia guvernului Orban de astăzi este nu doar un curajoasă, ci și reparatorie pentru toți eroii Revoluției", spune jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel