Elena Bărbulescu și Viorica Dăncilă, asemănări și deosebiri

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Înainte de 1989, erau promovate în funcții de conducere femei cu origine sănătoasă și clase puține. Se perfecționau la locul de muncă, iar diplomele veneau de la sine. Elena Ceaușescu ( o repetentă cu trei clase a ajuns datorită partidului doctor în chimie), Lina Ciobanu (țesătoare cu 7 clase, deputat în Marea Adunare Națională), Elena Bărbulescu (a absolvit liceul şi facultatea la fără frecvenţă, a predat istorie la Liceul Agroindustrial din Scorniceşti, ca mai apoi să taie și să spânzure din funcția de șef al Inspectoratului Județean Școlar Olt) sunt doar trei femei promovate de Partidul Comunist Român.

Elena Bărbulescu, sora dictatorului Nicolae Ceaușescu, s-a remarcat de-a lungul timpului prin stâlcirea limbii române, chiar dacă era profesoară, și prin duritatea cu care a condus județul - a pus în funcții și a dat afară toate persoanele importante din Olt.

„Munciți AHOTIC”, „Școlile nu sunt SENATORII de binefacere”, „Lăsați neamul ȘOIMĂNEȘTILOR, COPII să știe ce s-a făcut după 1965”, „Cadrele să aibă șchițe de muncă”, sunt doar câteva dintre perlele Elenei Bărbulescu.

După 1989, câțiva ani buni, femeile neinstruite s-au ținut departe de viața politică. Impresia lăsată de tovarășa Leana trebuia estompată.

În ultimii ani însă, duzine de femei neistruite, fără educație reală, fără cultură, au pătruns în structura de partid și de stat, s-au îmbogățit, au avut funcții, au făcut jocuri. N-au avut carte, dar au avut tupeu, partid, spate. Suficient pentru o țară aflată în degringoladă.

Anul de grație 2018 s-a remrcat însă prin apariția unei doamne care a fost pusă în cea mai mare funcție guvernamentală. Și de la nivelul de prim ministru, a dus batjocura pentru limba română la cote nebănuite.

Un sondaj recent arată că românii o consideră pe premierul României, doamna Viorica Dăncilă, imbecilă, idioată și debilă. Lucru fără precedent în istoria recentă a României.

Surprinde însă și mai mult faptul că doar cetățenii acestei țări se jenează de situația creată de profesoara Dăncilă, în timp ce autoarea greșelilor nu roșește deloc.

Acest lucru amintește de Elena Bărbulescu, sora dictatorului, și ea profesoară ca și Viorica Dăncilă, și ea pusă de partid într-o funcție din care a decis soarta unui județ. Viorica Dăncilă o depășește pe sora dictatorului deoarece conduce chiar guvernul.

 

O profesoară la  Liceul Agroindustrial din Scorniceşti, într-o țară comunistă, și o alta profesoară la Liceul Industrial Videle, într-o Românie europeană și democratică, au luat ostatică limba română, din patriotism suprem. Un model de femeie de care tinerele trebuie să fugă, dacă nu se poate altfel, chiar și din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel