De ce vorbește Jandarmeria română despre morți

De doi ani de zile protestele din Piața Victoriei s-au remarcat prin faptul că sunt pașnice.

De ce ar fi crezut Jandarmeria Română că, dintr-o dată, ar fi fost altfel? Sigur, nu luăm în calcul un dezaxat care bălmăjea ceva despre foc și sânge. Pe lumea asta sunt mulți nebuni. Și mai mulți profită de ei.

Și totuși, Jandarmeria a anunțat cu o zi înainte de protest că sunt pregătiți pentru violențe.

Și așa a și fost – violențele așteptate au avut loc. Ca și minciunile și manipulările marca Jandarmeria Română. Cea mai periculoasă este cea cu morții.

Celebrul, de acum, Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, ne spune nici mai mult, nici mai puțin că el, marele șef, a fost înștiințat în timpul protestului că doi oameni de-ai lui fuseseră omorâți. Pentru ca spectacolul să fie complet, există chiar și o înregistrare în care individul urlă că I s-au omorât oamenii. Nu urlă să-I salveze, ci să-I îngroape. Nici în 1990 nu erai în imposibilitatea de a verifica o astfel de informație, darămite acum. Dar cine i-a dat o asemenea veste teribilă, cu nume și prenume? Ce jandarm a luat pulsul unor colegi și a constatat că sunt morți de nu a mai fost necesară nici chemarea ambulanței? Sau a fost chemat SMURD-ul? Și dacă a fost chemat, cine a venit și ce a constatat?

Nu ține în ziua de astăzi o astfel de manipulare.

”Pe momentul întoarcerii, s-au primit două informaţii: una transmisă de structurile de cercetare din piaţă care au transmis clar, pe căile de comunicaţie, că jandarmii sunt atacaţi, că sunt la pământ, sunt călcaţi în picioare, doi oameni sunt omorâţi. Informaţia aşa s-a auzit, probabil că ei se refereau ... după aceea am văzut şi eu imaginile la televizor cu acea fată şi cu acel băiat, de la distanţă văzând că sunt călcaţi în picioare (...) Simultan, din dispecerat ni s-a transmis că pe anumite televiziuni sunt imagini cu doi jandarmi întinşi la pământ care sunt călcaţi pe cap. În clipa aceea, comandantul acţiunii a luat decizia ca efectivele brigăzii speciale să acţioneze pe direcţia Springtime. Până atunci nu am intervenit în niciun fel. Erau orele 23.00. Brigada specială nu a folosit nimic până la ora 23.00. Atunci s-a dat ordin Brigada Specială să încerce să intervină în sprijinul detaşamentelor de jandarmi şi să-i evacueze de acolo”, a declarat nonșalant Cătălin Paraschiv.

O manipulare și o minciună greu de egalat deși există candidați serioși dacă ne gândim doar la coloana ruptă a jandarmeriței Ștefania, care însă merită o analiză separată.

Dar, totuși, de ce au vrut să se creadă că în Piața Victoriei sunt morți la fel ca în decembrie 1989, ca la mineriadă sau ca la Tg Mureș? Oare nu cu scopul vădit de a crea haos și de a avea motiv să se tragă? Doar aflarăm cu groază că special pentru 10 august, jandarmii au fost înarmați cu muniție de război. De ce morți, domnilor de la Jandarmeria română? De ce morți? Nu este nevoie doar de clarificări în această speță, ci și demiterea tuturor acestor dezaxați de la conducerea unei instituții a statului român care ar trebui să te apere, nu să te omoare.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy